Kungsbacka kommun serverar viltkött på Måltidens dag

Tredje torsdagen i oktober firas Offentliga måltidens dag i hela landet. Dagen till ära serverar vi cirka 18 000 portioner med närproducerad vildsvinsfärslimpa i alla våra kommunala förskolor, skolor, vård- och omsorgsboenden och för alla hemtjänsttagare som har matdistribution.

Barn och elever får vildsvinsfärslimpa med kokt potatis och lingongräddsås, till efterrätt morotsmums. Inom vård- och omsorg serverar vi samma varmrätt men till dessert bjuds det på äppelkompott med mandelcrunch och vaniljklick. 

Måltidens dag är ett tillfälle för offentliga måltidsverksamheter i hela landet att visa upp sin verksamhet på olika sätt. 

Vi serverar vildsvinskött som en del av vårt hållbarhetsarbete. Det handlar om att minska vårt klimatavtryck, minska matsvinnet och öka andelen svenska livsmedel. Vildsvinen växer upp vilt i naturen och det gör det till ett klimatsmart val. Det finns gott om dem och det är bra kött, samtidigt som vi vill servera något nytt, säger Susanne Söderman, utvecklare Måltid. 

Temat för årets dukning är vilt och skog på vård- och omsorgsboendena 

På vård- och omsorgsboendena firar man lite extra och anordnar även en dukningstävling för medarbetarna. Årets tema är vilt och skog.  
 
- Vi vill knyta ihop dukningen med maten och höja feststämningen för de som bor på vård- och omsorgsboendena. Det finns inte mycket som går upp emot att få sätta sig vid ett vackert dukat bord och äta en festmåltid, säger Helene Ljungqvist, verksamhetschef för de kommunala vård- och omsorgsboendena. 

Kontakta gärna

Susanne Söderman, utvecklare Måltid  
0300-83 50 20 
susanne.soderman@kungsbacka.se 

Anna Willermark, utvecklare Måltid 
0300-83 89 63 
anna.willermark@kungsbacka.se