Nu är det full rulle på träffpunkterna igen

Efter nästan 1,5 års uppehåll är kommunens träffpunkter för seniorer äntligen öppna igen. Måndag till fredag arrangerar personalen på Senior i Kungsbacka en mängd olika aktiviteter runtom i kommunen. “Tack vare träffpunkterna har jag upptäckt många nya intressen som jag inte visste att jag hade.”

När pandemin drog in över landet fick de fysiska träffpunkterna stängas och ersättas av enstaka utomhusaktiviteter och promenader. I november kunde personalen presentera verksamhetens första digitala träffpunktsom kom att bli väldigt uppskattat hos seniorerna. 

 Den digitala träffpunkten har fungerat jättebra. Vi har suttit och pratat och delat med oss av upplevelser men sen har personalen också arrangerat föredrag och visningar för oss. Bland annat en visning på Göteborgs konstmuseumsäger Dagmar Bergström, en av träffpunkternas besökare.  

Elisabet Nordin är koordinator för Senior i Kungsbacka och hon är glad över att det fungerat så bra med den digitala träffpunktenDet har varit ett bra sätt att hålla kontakten med seniorerna under pandemin. Men nu har alltså de fysiska träffpunkterna öppnat igen. I dagsläget finns 13 stycken och fler är på gång. Elisabet betonar vikten av att ha träffpunkter i många områden i kommunen eftersom man på så sätt når ut till fler seniorer.  

"Här blir jag sedd och bekräftad."

Innan pandemin besökte Dagmar Bergström träffpunkt City i Kungsbacka nästan varje dag - och hon berättar att hon kommer göra det i fortsättningen också. 

– När träffpunkten öppnade igen var jag först på plats. Jag hade med mig blommor och fikabröd och det är väl ett tecken på hur mycket detta sammanhang betyder för mig. Här blir jag sedd och bekräftad. Dessutom arrangeras det väldigt många roliga aktiviteter. Det är alltifrån balansträningtova ulldigitala föredrag eller musikquiz. Många av mina inre intressen har väckts till liv här, säger Dagmar Bergström. 

Personalen på Senior i Kungsbacka är glada över att kunna blicka framåt och önskar nu gamla som nya seniorer välkomna till träffpunkterna. Den 12 november bjuder de in till en festlig invigning i samband med att träffpunkt City i Kungsbacka fått nya lokaler på Västergatan 21 och därmed nytt namn, ÅgläntanUtöver det arrangerar personalen gymnastik, pysselfrågesport och mycket mer varje vecka under hösten. 

Klicka här för att komma till Senior i Kungsbackas aktuella program.

Kontakta gärna

Elisabet Nordin, koordinator
0300-83 86 26
elisabet.nordin@kungsbacka.se