Bild på byggnaden Elektronen i centrala Kungsbacka

Elektronen blir ny vaccinationscentral i Kungsbacka

Nu är det klart att Elektronen blir ny vaccinationscentral i Kungsbacka för fortsatt vaccinering av allmänheten mot covid-19. Förberedelser pågår nu för att göra lokalen redo. Elektronen lämnas över till Region Halland den 29 november.

Kungsbacka kommun har återigen fått frågan av Region Halland om vi har möjlighet att hitta en lämplig lokal för fortsatt vaccinering av allmänheten mot covid-19.

– Vi är glada över att vi har fått frågan igen och det är självklart att vi vill hjälpa till. Den tidigare vaccinationslokalen Tingbergshallen används nu av ordinarie verksamheter. Därför har vi kollat på andra lokaler i närheten. Elektronen är en lämplig lokal eftersom det inte krävs många justeringar och anpassningar, säger Mats Söderström, biträdande verksamhetschef Fastighet, på förvaltningen för Service.

Förberedelser pågår i Elektronen

Elektronen ska stå redo att lämnas över till Region Halland den 29 november. Innan lokalen kan lämnas över gör vi ett par anpassningar. Vi monterar provisoriska lösningar som till exempel skärmväggar som blir en del av vaccinbåsen.

Så hittar du till Elektronen

Elektronen ligger i industriområdet mellan Tingbergshallen och Kungsmässan. Adressen är Industrigatan 2A. 

För att boka tid för vaccin går du till 1177.se - boka vaccination mot covid-19 i Halland.