Nytt flygfoto och historiskt fönster

Kungsbacka växer och mycket byggs. Vi har samlat några direktlänkar till nybyggda områden som syns i det nya flygfotot för 2021. Vill du se längre bak hur landskapet har förändrats kan du använda vårt historiska fönster.

Kika på nybyggda områden i flygfotot

Här hittar du några direktlänkar till nybyggda områden som syns i det nya flygfotot. Under våren togs nytt flygfoto för vissa delar av kommunen. På flygfotot för 2021 syns de centrala och västra delarn. De östra delarna är från Lantmäteriets foto från år 2020.

Klicka på områdena för att komma direkt in i kartan:

Hur såg det ut förr?

Staden växer och i vårt historiska fönster kan du på ett enkelt sätt kika på historiska kartor och flygfoton över kommunen. Hur har landskapet förändrats? Hur såg ditt grannskap ut när du föddes? Passa på att utforska äldre tiders Kungsbacka. Nya kartlager tillförs också löpande.

Du kan jämföra flygfoton och kartor på tre olika sätt:

  • med hjälp av kartspionen
  • svajp
  • sida-vid-sida.

För mer information om det historiska fönstrets funktioner klickar du på ”i-symbolen” när du är i kartan.

Länk till historiska fönstret: Kungsbackas historiska fönster

Kontakt

Du når oss via kundcentret Kungsbacka direkt, eller via vår funktionsbrevlåda byggochmiljo.geodata@kungsbacka.se 

Kundcentret Kungsbacka direkt

0300-83 40 00
info@kungsbacka.se 

Öppettider
Måndag 8-18
Tisdag-torsdag 8-17
Fredag 8-15 

Besöksadress
Stadshuset, Storgatan 37

Postadress
434 81 Kungsbacka