Maxad nystart för Kungsbackas unga

På grund av den nya restriktionen om att undvika trängsel måste vi ställa om invigningen av Ung i Kungsbackas flytt in och ihop med de andra verksamheterna i kulturhuset Fyren. Det blir istället under andra former – fyra dagar med invigning med maxat innehåll!

Uppdatering 9 december

OMSTÄLLT EVENEMANG

På grund av den nya restriktionen om att undvika trängsel måste vi tyvärr ställa om för att garantera att vi på ett säkrare sätt kan öppna mötesplatsen. Därför ställer vi om och inviger Mötesplats Fyren kommande veckor från och med onsdag 15 december och torsdag 16 december. De artister och lokala band som skulle ha spelat har vi tyvärr varit tvungna att ställa in för att garantera att vi kan undvika trängsel.

Se vad som händer på Mötesplats Fyren 15, 16, 22 och 23 december

Se öppettider och information om Mötesplats Fyren

----------------------------------------

Nyhet 6 december

Uppträdande, lokala band, DJ:s och dans. Plus tårta och snacks, allt givetvis gratis. Med invigningen av mötesplatsen i kulturhuset Fyren vill vi visa hur viktig verksamheten Ung i Kungsbacka är för kommunens unga.

– Vi vill erbjuda en maxad kväll för alla unga från 13 år och uppåt, när vi nu flyttar ihop med de andra verksamheterna i kulturhuset den 11 december, säger Hanna Schölander, som är enhetschef för Ung i Kungsbacka.

Ett samlat utbud för unga

Hanna betonar hur viktigt det är att låta ungdomarna ta plats i det offentliga rummet. Att låta verksamheten flytta in i det gemensamma kulturhuset, där flera andra verksamheter samverkar, är ett steg i rätt riktning.

– Här har vi möjligheten att även erbjuda aktiviteter som andra ordnar. Genom att flytta ihop här får våra unga ta del av ett ännu större utbud på ett och samma ställe, säger hon.

Invigning för att inspirera

Under hösten har Ung i Kungsbacka successivt flyttat in i kulturhuset Fyren och nu är det dags för invigning på riktigt. Under invigningskvällen 11 december finns ungdomskonsulenterna på plats för att visa upp mötesplatsen och inspirera ungdomar att hitta meningsfulla och roliga aktiviteter att göra på fritiden. De hoppas att invigningskvällen ska locka ännu fler att hitta till verksamheten och kulturhuset.

– Att vi har flera lokala band som uppträder på scen under kvällen, tror vi kan inspirera många unga. Vi vill visa att vi kan hjälpa de som har drömmar. Och att det stora hip hop-löftet Saliboy kommer och uppträder för oss, känns som en riktig hit som ingen får missa, säger Mirja Brillman, som är ungdomskonsulent och en av de som jobbar med invigningen.

Övriga aktiviteter under kvällen är bland annat femkamp, skapa ett megakonstverk, testa på att göra egna drinkar i juicebaren, skapa musik och prova på att DJ:a. Festkvällen avslutas med DJ och dans.

Hela programmet för invigningen 11 december.

Covidbevis

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om du är över 18 år ska du visa upp giltigt covidbevis för att delta i evenemanget. Ta med dig legitimation för att visa upp din ålder. Tänk på att stanna hemma om du har förkylningssymtom eller är sjuk.

Om Ung i Kungsbacka och Mötesplats Fyren 

På enheten Ung i Kungsbacka arbetar vi ungdomskonsulenter och hälsopedagoger utifrån idén att verksamheten skapas av, med och för ungdomar. Vårt uppdrag är att stödja och handleda unga för att de ska få en meningsfull fritid. Läs mer om:

Ung i Kungsbacka 

Mötesplats Fyren

Kontakta gärna

Hanna Schölander, enhetschef Ung i Kungsbacka
hanna.scholander@kungsbacka.se
0300-83 48 34

Mirja Brillman, ungdomskonsulent
mirja.brillman@kungsbacka.se
0300-83 78 16