Låna en surfplatta och få hjälp med att komma igång

Du som är intresserad av hur digitala tjänster kan hjälpa dig i vardagen kan nu låna en surfplatta på Fyrens bibliotek. Passa även på att samtidigt få hjälp med att komma igång med surfandet.

Som en del i bibliotekens arbete med att öka den digitala tryggheten och kunskapen hos invånarna, erbjuder Fyrens bibliotek nu utlåning av surfplattor. Förhoppningen är att detta ska kunna erbjudas till ännu fler och på fler ställen inom kort.

Fokus på handledning och stöd

I mitten av december har den digitala hjälpen och handledningen på Fyren extra fokus på just utlåning av surfplattor och erbjuder i samband med det också stöd och handledning. Känner du dig osäker och vill ha hjälp när du utforskar vad digitala tjänster kan göra för att underlätta för dig, så är du välkommen till Fyren:

tisdag 14 december kl 10-12

onsdag 15 december kl 13-15

Då kan du få hjälp med hur du gör för att se på film, låna en bok eller läsa tidningar från hela världen via surfplattan. Vi hjälper dig hur du gör för att söka efter information och annat roligt på internet - var du än befinner dig!

Boka tid med en digital-hjälpare

Vill du låna en surfplatta och få hjälp, men har svårt att komma under de här tiderna? Fram till 22 december har du även möjlighet att boka ett möte med en digital-hjälpare. Ring 0300-83 82 20 för att boka en tid.