Bättre väderläge

Alla vädervarningar för Halland har eller kommer tas bort då snöfallet dragit bort västerut. Men det är bra att fortfarande hålla sig uppdaterad.

Håll dig uppdaterad

Väderläget kan komma att ha stora lokala variationer och det är viktigt att hålla sig uppdaterad. Väderprognoser finns på smhi.se. Det är också bra att hålla sig uppdaterad genom att gå in på krisinformation.se. Följ trafikinformationen på Sveriges Radio P4.

Tips på hur du kan förbereda dig

Inför ett eventuellt strömavbrott kan det vara bra att förbereda sig. Viktigast är att ha vatten, mat, värme och möjligheter till kommunikation. För att kunna hålla dig uppdaterad på vad som händer via Sveriges Radio P4, använd en batteridriven radio eller vevradio, alternativt bilradion. Saker som kan vara bra att ha hemma är bland annat:

  • gasolkök med bränsle
  • stearin- och värmeljus
  • varma filtar
  • tändare
  • ficklampa
  • batterier
  • powerbank till datorer och mobiltelefoner
  • tillgång till vatten och livsmedel

Läs mer om hemberedskap här

Flera av kommunens verksamheter påverkas av vädret

Så påverkas kommunens verksamheter av ovädret (kungsbacka.se)