Idrott och träning är viktigt men tävling får vänta

Vi uppmanar nu alla idrottsföreningar att ta sitt ansvar för att hålla nere på antalet nya kontakter. Föreningar bör ställa in alla eventuella planerade matcher och satsa på vardaglig träning på hemmaplan.

Igår förnyade regeringen och Folkhälsomyndigheten sin avrådan till idrottsföreningar från att delta i matcher, cuper, läger och likande. Det undantaget som tidigare tillät enstaka matcher för yngre spelare tas nu bort.

Vi alla måste hjälpas åt och påminna varandra om att göra kloka val då vi fortfarande har en omfattande smittspridning i Kungsbacka och i hela landet.

Föräldrar stannar utanför

På uppmaning av regeringen håller vi fortfarande all kommunal verksamhet som inte är nödvändig och som allmänhetens har tillträde till stängd. Det finns två undantag från detta och det är för elitidrott och att barn och unga födda 2002 och senare tillåts att idrotta och utöva sina fritidsintressen.

När föräldrar och andra vuxna skjutsar eller följer sina barn till träning är det viktigt att de inte följer med in i träningsanläggningen då detta kan skapa trängsel. Vuxna väntar alltså utanför!

Vi är glada att träningsverksamheten kan fortsätta för våra barn och unga!

Kontakta gärna