Nu öppnar Kungsbacka sporthall

Måndag den 22 februari är datumet då Kungsbacka sporthall står redo att användas. Sporthallen kommer att användas av idrottsföreningar och närliggande skolor och är ett välkommet tillskott till stadsdelen Aranäs och Kungsbacka sportcenter.

Kungsbacka sporthall består av två fullstora idrottshallar och två mindre motionshallar och ligger granne med badhuset. Den ersätter Aranäshallarna A och B som har rivits.

I Kungsbacka sporthall finns plats för exempelvis turneringar, uppvisningar och matcher inför publik med upp till 1 000 personer. Aranäsgymnasiet och Hålabäcksskolan kommer att ha sina idrottslektioner här och föreningar har plats för att träna allt från bollsport, gymnastik, budo, till seniorgympa.

Det finns även möjlighet till servering vid evenemang i en kafédel med utsikt över parken intill, en samlingsdel, kontor för idrottslärare, kansli för handbollsklubben HK Aranäs, och inte mindre än fjorton omklädningsrum.

– De nya idrottshallarna och även de mindre motionshallarna är väldigt efterlängtade av föreningslivet. Det är en otroligt fin anläggning och här finns mycket samlat på samma ställe. Kungsbacka sporthall kommer att ge goda förutsättningar för föreningslivet, säger Marie Persson, enhetschef på Kultur & Fritid.

Satsning på idrott- och föreningsliv

Kungsbacka sporthall är en i raden av satsningar som Kungsbacka kommun gör för att idrott- och föreningsliv ska ha bra och ändamålsenliga lokaler.

– Vi är glada att vi är i hamn med ännu en betydande pusselbit i utvecklingen av Aranäs stadsdel. Kungsbacka kommun satsar på idrotten och föreningslivet och Kungsbacka sporthall är ett fint och efterlängtat tillskott till Kungsbacka sportcenter och allt det nya vi ser växa fram här. Sporthallen adderas nu till vårt uppskattade nybyggda badhus och alldeles nyligen färdigställda idrottspark, säger Fredrik Hansson, ordförande i nämnden för Service.

Hyresavtal med Nystad

Nystad äger fastigheten och kommunen har tecknat ett långt hyresavtal för anläggningen.

– Det känns fantastiskt att tillsammans med Kungsbacka kommun nått milstolpen att färdigställa västkustens finaste sportanläggning. Vi har visat att det går att kombinera samhällsnyttiga funktioner, god gestaltning och hållbara material tillsammans med god brukarekonomi. Vi är stolta över att som fastighetsägare och utvecklare få bidra och kunna hjälpa kommunen med att möta invånarnas behov av idrott och friskvård och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Fredrik Hermansson, fastighetschef på Nystad.

Öppnar för föreningsliv för barn och unga, elitidrottare och skolidrott

Till en början kommer hallen att användas av träning i föreningsregi för barn och unga födda 2002 och senare samt av elitidrottare och skolidrott, på grund av de restriktioner som gäller med anledning av coronapandemin.

Redan under vecka 7 kommer handbollsklubben HK Aranäs dam- och herrlag att få chans att spela match i nya hallen innan den officiellt öppnar.

Fakta om sporthallen:

Kungsbacka sporthall omfattar cirka 5 300 kvm fördelade över två stora hallar och ytterligare två mindre motionshallar. Kungsbacka sporthall är planerad för att minimera miljöpåverkan, med bland annat stommar i limträ och med 1 000 kvm solcellspaneler.

Kungsbacka sporthall är en del i det större utvecklingsarbetet av Aranäs stadsdel. Här växer det fram ett kreativt område med plats för upplevelser, rörelse och möten. Här planerar vi även för en arena för bland annat idrott och större evenemang.

Läs mer om vad som händer i området Kungsbacka sportcenter & Aranäs.

Kontakta gärna

För frågor om hur föreningslivet kommer använda Kungsbacka sporthall:
Marie Persson, enhetschef Kultur & Fritid
0300-83 48 00
marie.persson@kungsbacka.se

För frågor om lokalen och byggnaden:
Stina Wenander, projektsamordnare Lokalförsörjning, förvaltningen för Service
0300-83 79 84
christina.wenander@kungsbacka.se

Fredrik Hansson (C)
Ordförande nämnden för Service
0300-83 46 56
070-885 96 82
fredrik.hansson@kungsbacka.se

Kristina Karlsson (C)
Ordförande nämnden för Kultur & Fritid
0706-66 56 91
kristina.i.karlsson@kungsbacka.se

Fredrik Hermansson, fastighetschef Nystad
0708 61 57 63
fredrik@nystad.se