Earth Hour i Kungsbacka

Sveriges kommuner har en nyckelroll i arbetet för att förbättra vårt klimat. Därför är Kungsbacka kommun anmäld till Earth Hour.

Världens största miljömanifestation, Earth Hour, går i år av stapeln den 27 mars. Klockan 20.30-21.30 släcker människor över hela världen lamporna som en symbolhandling, för att tillsammans med miljontals andra världen över skicka en signal till planetens ledare att agera för ett bättre klimat.

Earth Hour har med åren blivit mycket mer än att släcka lampan. Du kan göra stor skillnad för planeten genom små och stora förändringar i din vardag. Är du med?

– Under Earth Hour uppmärksammar hela världen klimatet. Det är självklart för oss i Kungsbacka att vi också ska vara med lyfta dessa viktiga frågor med våra invånare. Det är tillsammans som vi skapar den nödvändiga förändringen för ett bättre klimat, säger Sven-Erik Bergström, hållbarhetsspecialist i Kungsbacka.

I Kungsbacka genomförs flera aktiviteter för att uppmärksamma klimatet. Här är några av aktiviteterna som du kan delta i: 

  • Föreläsning: Lyssna på Staffan Laestadius prata om sin bok, En strimma hopp den 24 mars. Han berättar om berättar om vad som är nödvändigt, vad som är möjligt och vad vi redan kan i skapandet av ett postfossilt samhälle.
  • Föreläsning: Kan vi och vill vi bekämpa klimatförändringarna? Sven-Erik Bergström, berättar om de utmaningar Kungsbacka står inför när det gäller klimatarbetet. Den 31 mars, klockan 18.
  • Vi tar fram information på lätt svenska om vad Earth Hour är och syftet med den, klimatsmarta tips och ett miljöquiz som SFI-lärarna kommer att använda i sin undervisning i samband med Earth Hour. 
  • Ung i Kungsbacka anordnar en klimattävling med fina priser på sociala medier under vecka 12. Tävlingen uppmanar unga att göra en av de 10 klimatutmaningarna, posta en bild på det på Instagram och hashtagga #earthhourkba. 

Kontakta gärna