Vi söker stödfamilj till en pojke 4 år

Det finns många barn och ungdomar med funktionsnedsättning som behöver en extrafamilj då och då. Till exempel för att föräldrarna ska få avlastning och tid för syskon och vila. Som stödfamilj tar du emot ett barn i ditt hem, vanligtvis en helg i månaden, och ger barnet omvårdnad och trygghet genom att barnet blir en del i ditt familjeliv.

Vill du vara ett stöd till ett barn med funktionsnedsättning? 

Vi söker nu stödfamilj till en 4-årig pojke som gillar att leka med bilar och grävmaskiner. Han tycker om att bada, leka kurragömma och mysa framför tv:n.

Pojken behöver en lugn och trygg miljö och om du har kunskap och erfarenhet av autism är det ett plus, men inget krav. Vi ser helst att det inte finns andra små barn i familjen eftersom pojken behöver full uppmärksamhet. Husdjur är inget hinder. Uppdraget är en helg i månaden utifrån överenskommelse med familjen.

Läs mer om uppdraget under Lediga jobb på vår hemsida.