Brandövning i nya p-huset Linden tisdag 11 maj

På tisdag 11 maj kommer räddningstjänsten Storgöteborg öva i nya parkeringshuset Linden klockan 14-16. Kommunens brandskyddsamordnare kommer att vara på plats och styra hur övningen kommer att gå till tillsammans med räddningstjänsten Storgöteborg.

- Parkeringshuset Linden är en ny stor byggnad och det är viktigt att vi samlar in kunskap så vi alla står rustade ifall det skulle bli en skarp händelse i framtiden, säger Johan Arvidsson, enhetschef Säkerhet, förvaltningen för Service.

Om vädret tillåter kommer räddningstjänsten testa att rökfylla och ventilera ut rök. Om det blir med rök eller inte kommer att avgöras om det regnar mycket. Vid regn kommer man inte att öppna rökluckor.

Larmcentralen kommer få information om att det sker en övning, om det eventuellt ringer in några telefonsamtal om rök från p-huset. Räddningstjänsten kommer även ha egen personal på plats som kommer informera och skylta upp att det genomförs en övning.

Kontakta gärna

Johan Arvidsson, enhetschef Säkerhet
0300-83 79 50
johan.arvidsson@kungsbacka.se 

Niklas Johnsson, brandskyddssamordnare  
niklas.johnsson@kungsbacka.se 
0300-83 50 42