Mormors trädgård årets tema för sommarblommorna

Berså, rutiga dukar och kläder på tork i sommarbrisen. Så kommer det att se ut i Kungsbackas rabatter och rondeller i år.

Årets tema för sommarblommorna Mormors trädgård ska tolkas som en hyllning till alla våra äldre. Kanske kan temat väcka gamla minnen eller inspirera till att skapa planteringar hemma hos dig, i din trädgård eller på din balkong.

Plantering

Under tre veckor i månadsskiftet maj-juni planterar Trafik & Utemiljö på förvaltningen för Teknik cirka 25 000 blommor och växter runt om i staden, bland annat vid Fyren, stadshuset, längs Vallgatan, i Badhusparken samt i flera rondeller.

Planering

De vackra kompositionerna med sommarblommor som smyckar staden varieras år från år. Varje år har vi ett nytt tema som genomsyrar alla sommarblomsplanteringar. Urnor och rabatter designas med inspiration från temat som beskriver färg, form och känsla. Färger, sorter och material väljs utifrån temat.

Växtvalet görs redan i augusti-september och året därpå levereras och planteras växterna så att urnorna och sommarblomsplanteringar kan smycka staden.

Folder sommarblommor 2021

Mer information

Landskapsarkitekt Andrea Anderberg
andrea.anderberg@kungsbacka.se
0300-83 49 53