Sailracing säkrar sin expansion i Bolsheden tillsammans med Next Step Group

Bolshedens industriområde i Kungsbacka kommun växer. Nu är det klart att Sailracing International AB tillsammans med Next Step Group etablerar sig här.

– Vi kan redan nu avslöja att det kommer bli ett fullkoncept-kontor där alla företag som sitter tillsammans kommer ha flexibla kontor med gemensamma funktioner och ytor. Ett exempel är upplevelsebaserade showrooms där byggnaden kommer möjliggöra ett kluster med likasinnade bolag, säger Joakim Berne, VD på Sailracing International AB.

Samarbete med Next Step Group skapar kontorsmöjligheter för fler

– Tillsammans med Sailracing och Kungsbacka kommun har vi alla förutsättningar att skapa något nytt på platsen och vi har en idé om ett nytt koncept som vi kommer berätta mer om inom kort. Vi kommer skapa en byggnad för framtidens kontor med alla de fasta resurser som progressiva bolag inom sport och livsstil behöver inför framtiden, säger Joakim Garvfé grundare och fastighetschef på Next Step Group.

Sailracing har lång historik i Bolshedens industriområde och har alltid velat fortsätta växa på platsen. Nu blir det verklighet.

– Jag är glad över att Kungsbacka kommun kan erbjuda Sailracing och fler företag möjlighet att växa och utvecklas även framöver i Kungsbacka, säger kommunstyrelsens ordförande Lisa Andersson.

Arbetar aktivt med etableringar och mark för näringslivet i hela kommunen

Vi arbetar för att det ska finnas mark för näringslivet från norr till söder i Kungsbacka. Arbete pågår med att färdigställa Frillesås Rya längst söderut, företag etablerar sig och bygger just nu i Duvehed i Fjärås och detaljplanerna i Klovsten och Västra Varla är i slutfasen.

– Vi arbetar aktivt med Duvehed och vi ser ett ökat tryck både där och på våra andra verksamhetsområden. Det är stort intresse både från företag i Kungsbacka som växer och företag som vill flytta till vår kommun. I dag är vi extra glada att vi kan utöka området i Bolsheden och därigenom ha möjlighet att säkra expansionen för Sailracing och Next Step Group, säger näringslivschef Elinor Filipsson.

Kontakta gärna:

Elinor Filipsson
Näringslivschef Kungsbacka kommun
0300-83 44 89
elinor.filipsson@kungsbacka.se

Lisa Andersson
Kommunstyrelsens ordförande Kungsbacka kommun
0300-83 42 74
lisa.andersson@kungsbacka.se

Joakim Berne
Sailracing International AB
0736-639401
joakim.berne@sailracing.com

Johan Dahlquist
Next Step Group
0733464046
johan.dahlquist@nextstep.se