Ta chansen att bli sommarentreprenör med Ung företagsamhet

Du som är mellan 14–20 år och boende i Kungsbacka kommun har möjlighet att lära dig mer om företagande i sommar. Tillsammans med Ung företagsamhet inspireras du, får kunskap och möjlighet att ta din idé till verklighet.

Under tre veckor i sommar, (14 juni-2 juli) får du utbildning, inspiration, coachning och en chans att testa på hur det är att driva ett företag. Gemensamt kommer vi göra dessa veckor till sommarlovets bästa!

Som sommarlovsentreprenör kommer du bland annat lära dig om:

  • grunderna i försäljning
  • marknadsföring
  • företagande

Du får även värdefulla arbetslivserfarenheter. Med hjälp av sitt sommarjobb får de elever som ska driva UF-företag även en flygande start inför UF-året. Förhoppningen är också att fler unga ska få större insikt i företagandetsom ett alternativ på arbetsmarknaden.

Upplägg

Sommarlovssentreprenör med UF bedrivs i Ung Företagsamhet Hallands regi under sammanlagt tre veckor. Alla som startar upp och driver ett sommarföretag får ett stipendium på 3000 kr.

Entreprenörerna har naturligtvis möjlighet att fortsätta med sitt företagande efter att de tre veckorna är till ända. Perioden startar med en kickoffvecka där ungdomarna under kreativa och inspirerande former skapar sina affärsidéer. Relevanta och inspirerande föreläsningar varvas med praktiska workshops, allt för att accelerera idé- och lärprocessen.

Anmälan

Anmäl ditt intresse till evalotta.magnusson@kungsbacka.se. I din ansökan skriver du varför du vill pröva att driva ditt egna företag i sommar. Ansök senast 27 maj. Begränsat antal platser.

Läs mer här (pdf)

 

Har du frågor kontakta
Evalotta Magnusson, utvecklingsledare
0300-83 41 95
evalotta.magnusson@kungsbacka.se