Flera pristagare hyllades på Frukostklubben

Vårens sista Frukostklubb innehöll flera prisutdelningar som alla hyllade entreprenörskapet i Kungsbacka. De yngsta pristagarna var 18 år och den äldsta 95 år! Bara det säger väl hur stort och viktigt företagandet är i Kungsbacka.

Årets utvecklingsföretag 

För första gången delar Kungsbacka kommun tillsammans med Business Region Göteborg ut priset Årets utvecklingsföretag för att uppmärksamma ett företag som under året gjort en stor utvecklingsresa under året.

Vinnare av priset är Elektra i Kungsbacka AB som arbetar med el-installationer, underhåll, felsökningar, privata och offentliga kunder med skarp syn på miljö och säkerhet. 

Motivering: ”Elektra i Kungsbacka har i flera år jobbat fokuserat tillsammans med sina anställda, leverantörer och kunder. De har gjort en imponerande förflyttning med stadigt växt och bibehållen lönsamhet. De jobbar både med stora prestigeprojekt men också med mindre privata uppdrag och är på väg att etablera sig som ett hållbart och framgångsrikt företag. Med det fokus ni uppvisar ser vi stora möjligheter att fortsätta er utvecklingsresa!”

Stort grattis Dmitri Frejneman, VD på Elektra, som förutom äran får ett års deltagande i Business Regions tillväxtprogram Expedition Framåt

Här kan du se prisutdelningen!

Årets unga företagare

Priset delas ut av organisationen Företagarna i Kungsbacka

Vinnare av priset är Anton Gustafsson som startade sitt företagande genom att driva ett UF-företag som 18-åring. I dag driver han tre bolag där bolaget Card Store är ett av de mest kända.

Motivering: "Årets unga företagare har trots sin unga ålder starta och drivit flera bolag i mer än 10 års tid. Personen har under dessa år kunnat använda sin erfarenhet, affärssinne och kunskap kring företagande och entreprenörskap för att också bidra till att förbättra andra företag och privatpersoners ekonomi. Årets unga företagare har många kompetenser och kan allt från gratulationskort till hur man investerar sina pengar bäst och mycket mer därtill."

Stort grattis Anton Gustavsson!

Här kan du se prisutdelningen!

Årets företagare

Årets Företagare delas ut årligen av organisationen Företagarna. Det är en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare och finns på lokal, regional och nationell nivå.

Vinnare av priset är Ralf Jutvik, som startade sitt första företag 1956 och sitt senaste företag Biotech 2007. Biotech har under flera år blivit utnämnt till ett av superföretagen i Sverige. 

Motivering: Med nyfikenhet för ny teknik kopplat till sitt affärssinne och outtröttliga engagemang har denna person startat flera bolag genom åren som verkat på den globala marknaden. Trots att andra gått i pension för länge sen brinner lågan fortfarande starkt för att utveckla affärer och sitt bolag.

Stort grattis Ralf Jutvik!

Här kan du se prisutdelningen!

Vinnare av UF- företagen

Årets utveckling - Shiney Screen UF, som erbjuder rengöringspaket specialanpassade för datorer, mobiler, skärmar och tangentbord. Stay clean, välj Shiny Screen!

Här kan du se prisutdelningen!

Årets affärsidé - Surfvagn UF, som är en snyggt konstruerad cykelvagn som är avsedd till bära all din vindsurfing utrustning- brädor, segel, mast etc. Den lätta vikten och den enkla packningen gör denna vagn till den perfekta surfvagnen.

Årets lokala engagemeng - Restaurangkortet UF, som vill hjälpa kunderna att spara pengar i vardagen samtidigt som de stöttar de lokala restaurangerna.

Här kan du se prisutdelningen!

Årets UF-företag - Datorexperten UF, som säljer och fixar begagnade datorer.

Stort grattis till alla UF-företagen!