Golf på världsnivå i Kungsbacka

Världens första mixade golftävling spelas på Vallda Golf & Country Club 10 - 13 juni. Scandinavian Mixed är en unik tävling med ett startfält som till hälften består av kvinnor och hälften män. Alla spelar mot varandra, på samma bana, om en och samma pokal och prissumma.

Värdarna för tävlingen är Annika Sörenstam och Henrik Stenson, två av den svenska golfens största stjärnor genom tiderna, som dessutom kommer att spela i samma boll de två första varven. Båda brinner för att inspirera nästa generation och få golfen att växa som sport. Tävlingen med sitt banbrytande jämställdhetskoncept sätter både Sverige och Kungsbacka på kartanI över 160 länder TV-sänds det från golfbanan i Vallda.  

Vad innebär den här tävlingen för näringslivet i Kungsbacka?

- En jämställd golftävling ligger helt rätt i tiden så det är fantastiskt att just Vallda GCC är värdbana. Jämställdhet är en viktig fråga inte minst sett ur konkurrens- och kompetenssynpunkt för näringslivetVi hoppas såklart att Kungsbacka genom tävlingen sätts på kartan och lockar besökare både från när och fjärran. Det stärker vår besöksnäring nu och framöver, säger Elinor Filipsson, näringslivschef Kungsbacka kommun. 

Scandinavian Mixed består av de bästa herrarna och de bästa damerna på Europatouren. Totalt 78 kvinnor och 78 män deltar i tävlingen och prissumman ligger på över tio miljoner svenska kronor. Andra svenskar som kommer att delta är de fyra topprankade svenska amatörerna: Maja Stark, Ludvig Åberg, Linn Grant och Vincent Norrman. Tävlingen är stängd för besökare på grund av Covid-19 men kan följas på TV i både gratis- och betalkanaler

Läs mer om Vallda Golf & Country Club och tävlingen här!

Visste du att i Kungsbacka finns hela 13 golfbanor och sju golfklubbar inom 30 minuters bilresa? 

Läs mer på Visitkungsbacka.se