Parkera rätt i sommar och rädda liv

När många vill till stranden samtidigt kan det bli bekymmer med trängsel både på stranden och på parkeringen. Om en olycka sker vid badplatsen är det viktigt att räddningstjänst snabbt kan ta sig fram. Tänk på att följa parkeringsreglerna och välj gärna en annan badplats om det är fullt på favoritstranden.

När det är varmt ute längtar många efter svalkande dopp. Då kan det lätt bli trängsel vid våra badstränder och parkeringar. Om det sker en olycka är det viktigt att räddningspersonal kan komma fram för att kunna rädda liv.

Våra parkeringsvakter gör vad de kan för att bidra till god framkomlighet. Det är viktigt att du tänker på hur du parkerar vid stranden och inte blockerar några räddningsvägar.

Parkera bilen rätt

  • Parkera inte på ställen som kan hindra framkomligheten.
  • Ställ bilen nära körbanans kant, så att det blir gott om plats för ambulans och räddningstjänst att komma fram.
  • Parkera helst på samma sida som tidigare parkerade bilar.
  • Parkera innanför linjerna på parkeringsplatsen.
  • Undvik att parkera nära utfarter och infarter.

Vad kan jag göra för att minska risken för trängsel?

Planera ditt besök
I appen A day in Halland hittar du många tips på platser att besöka i sommar. Appen är gratis och du laddar ner den via din smartphones appbutik.

Välj en annan badplats
Fullt på favoritstranden? Prova gärna en annan badplats! På visitkungsbacka.se listar vi kommunens alla härliga badplatser: Badplatser Kungsbacka Turism. Du hittar även mer information om våra badplatser på sidan Badplatser. Där kan du läsa mer om vem som ansvarar för badplatsen, tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning, tillgång till toaletter, parkeringar, med mera.

Kan bilen stanna hemma?
Har du möjlighet så ta gärna cykeln eller gå till badplatsen. På det sättet kan vi minska och förebygga trängsel vid badplatsernas parkeringar. Om du åker kollektivt är det viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer om Covid-19.

Varför bygger kommunen inte bara fler parkeringsplatser?

Oftast är det någon annan som ansvarar för vägen och äger marken vid badplatserna. Det är därför viktigt att vi hjälps åt för att förbättra framkomligheten vid stränderna och tillhörande parkeringar.

Tack för att ni visar omtanke och hänsyn till varandra. Vi önskar er en trevlig sommar och många härliga dopp!

 

Kontakta gärna