Jag tog bussen till havet – en vernissage längs Kungsbackaån arrangerad av daglig verksamhet

Att spontant betrakta tavlor från havet under en utställning vid Kungsbackaån, stanna till på promenaden, eller på cykelturen, läppja på lite bubbeldryck, njuta av konstverken och prata lite med en konstnär (med distans). Visst låter det härligt!

Utställningen ”jag tog bussen till havet” hålls under vecka 27 längs Kungsbackaån och arrangeras av daglig verksamhet. Tavlorna visas mitt emot nya badhuset men på andra sidan ån nära Kolla gruppbostad, som har adress Midgårdsvägen. Utställningen kommer att finnas på plats, 5-9 juli (måndag till fredag) ca kl. 10-14.

- Jag älskar havet och jag känner ett lugn när jag målar. Jag inspireras speciellt av fyrar.  I Lerkil målade jag "Kungen" och när vi var på Vallda Sandö såg jag "Tistlarna", säger Per Broberg, deltagare och konstnär på Kolla gruppbostad.

Lusten är viktig i annorlunda tider

På Kolla gruppbostad jobbar personalen målmedvetet med att göra dagarna så lustfyllda och meningsfulla som möjligt för deltagarna. Stimulans, utveckling och gemenskap utifrån den enskildes behov är viktiga ledord i verksamhetens arbete, och extra viktigt i den annorlunda tid vi alla lever i.

 - Varje onsdag förmiddag lånar vi en buss och åker ut till havet, till en ny strand eller hamn varje gång, och målar tavlor, säger Ida Ludvigsen, stödassistent Kolla gruppbostad. 

- Det kommer finnas bubbeldryck, och informationsfoldrar om oss konstnärer och tavlorna vi ställer ut, säger Nicole Nagel, stolt konstnär och deltagare från Kolla gruppbostad. 

Engagemang på topp och hög förväntan

Deltagarna har med sig bord och stolar, färger, penslar och stafflier för dagens konstaktivitet och givetvis kaffetermosen. Konstnärerna har till och med byggt några  staffli, som används till att ställa ut tavlorna på. Sammanlagt är det hela 16 stycken tavlor av vår vackra kustremsa utanför Kungsbacka som vi kommer att få se olika tolkningar av. 

Alla konstnärer är mycket förväntansfulla och ser fram emot att få visa upp sina alster.

Vad är daglig verksamhet?

Kungsbacka kommun erbjuder daglig verksamhet för individer med funktionsnedsättning. En rad olika arbetsgrupper med sysselsättning finns, men under pandemin bedrivs verksamheten i utflyttad form för att bland annat minska riskerna för smittspridning bland deltagarna. Den 23 august återgår verksamheten till ordinarie lokaler, om smittan i samhället fortsätter minska.

Läs mer om utflyttad daglig verksamhet här.