Flera personer som är ute och åker skridskor

Kungsbackas ishall är öppen för allmänheten i sommar

I sommar testar Kungsbacka kommun att hålla ishallen öppen för skridskoåkning. Föreningslivet har tillgång till hallen hela sommaren, men nu öppnar vi upp för allmänheten vissa tider.

Nu är sommaren här och i vanliga fall tas isen bort i mitten av april. Men nu är det alltså möjligt att svalka sig i ishallen även vid varma sommardagar.

- Verksamheterna i ishallen avslutas vanligtvis i mitten av april. Därefter tas isen bort och läggs tillbaka igen i juli. När isen är borttagen kan vi genomföra underhållsarbeten, men nu testar vi att ha kvar isen på plats hela sommaren. Det är roligt att kunna erbjuda en extra aktivitet för alla som hemestrar eller besöker Kungsbacka i sommar, säger Michael Wing, enhetschef på Fastighet på förvaltningen för Service.

Ishallen är öppen för allmänheten i juli

Den 1 juli lättade regeringen ytterligare på restriktionerna som tagits fram med anledning av pandemin. Lättnaderna gör att vi kan öppna ishallen för invånarna. På vardagar mellan klockan 13-15 och på helger klockan 10-14 under perioden 12-23 juli är ishallen öppen för allmänheten. Personal är på plats i hallen för att säkerställa att restriktionerna följs. 

- Jag är så glad att vi kan erbjuda invånarna i Kungsbacka allmänhetens åkning igen. Vanligtvis har vi inte is i ishallen på sommaren, så ta chansen och kyl ner dig genom att åka skridskor. Kom ihåg att håll avstånd och träna på ett smittsäkert sätt, säger Anette Alsterå, utvecklare på förvaltningen för Kultur & Fritid.

Om du inte har egna skridskor, var lugn det finns skridskor att hyra för 30 kronor och hjälm kan du låna gratis. Torsdagen 22 juli är det tillåtet att spela med puck och klubba, övriga dagar är det tyvärr inte tillåtet.

Kontakta gärna

Michael Wing, enhetschef Fastighet
michael.wing@kungsbacka.se
0300- 83 50 07