Stöd till föräldrar - detta erbjuder vi i höst!

Att vara förälder kan vara både härligt och svårt på samma gång. Ibland kan man behöva stöd och strategier för att enklare förstå sitt barn och bli stärkt i sitt föräldraskap. I höst fortsätter vi att erbjuda gratis stöd online och föreläsningar för föräldrar.

Barns sömn, livsviktiga snack och att skiljas med barn – det är några av ämnena för höstens föreläsningar med nätverket Föräldrar emellan. Föreläsningarna som ska ge föräldrar kunskap och stöd i konsten att vara förälder fortsätter att vara digitala under hösten.

- Vi har haft flera tusentals deltagare sedan vi började erbjuda föreläsningarna i digital form hösten 2020. Det är fantastiskt att vi når ut till så många, säger Anette Svensson, folkhälsoutvecklare.

Fem föreläsningar

Det blir fem föreläsningar i höst. Först ut den 28 september är författarna Kristoffer Bothelius och Liv Svirsky som föreläser om hur man skapar goda rutiner kring små barns sömn. Därefter föreläser Polisen och drogförebyggarna i Kungsbacka om det ständigt aktuella temat droger, och ger samtidigt en lägesbild av alkohol och droger i Kungsbacka. Nästa föreläsningar handlar om hur vi kan stötta barn genom och efter en skilsmässa, och hur barn påverkas av hur föräldrar har det tillsammans i sin relation. Föreläsningen hålls av barnpsykologen Malin Bergström.

I föreläsningen Livsviktiga snack ger den ideella organisationen Suicide Zero verktyg för att bättre kunna möta och hantera de utmaningar som hör livet till, som stress, oro och funderingar över framtiden. Den sista föreläsningen hålls av hålls av riksförbundet Unizon och handlar om hur föräldrar kan upptäcka och förebygga killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer.

Man behöver inte anmäla sig och det är kostnadsfritt. Se hela programmet för föräldrar emellan 

Föräldraskapsstöd online

Föräldraskapsstödet fortsätter också i höst och även det kommer att vara digitalt. Det stärker dig i ditt föräldraskap, tar upp strategier för att du som förälder ska förstå och bemöta ditt barn på ett respektfullt sätt och visar hur du ska hantera situationer som kan uppstå. I varje avsnitt ingår 30 minuters telefoncoachning av en utbildad kursledare. Föräldrastödet finns för föräldrar med barn i åldern 3–12 år och för tonårsföräldrar, och är antingen individuellt eller i grupp. Anmäl dig till föräldraskapsstöd online