Tre nya företag etablerar sig i Fjärås

Verksamhetsområdena Duvehed och Äskatorp vid Fjärås station lockar fler företag. Nu står det klart att Båstad lager och logistik, IMEX AB och Seagull eye group AB flyttar verksamheter till Kungsbacka.

Attraktiva områden i Duvehed och Äskatorp

Fjärås har med sitt läge utmed E6 goda möjligheter att locka företag som söker goda kommunikationer såväl söderut som norrut mot Göteborg. Fler företag och fler arbetstillfällen ökar attraktiviteten inte bara i Fjärås utan i hela kommunen och det är ett högt tryck både från Kungsbackaföretag och företag från andra kommuner.

IMEX golvprodukter flyttar från Kungälv till Kungsbacka

–Vi är glada att vi kan fortsätta vår expansion och att vi nu får möjlighet att bygga ny och egen fastighet i Fjärås känns fantastiskt. Jag bor själv i Kungsbacka och ser fram emot att både bo och verka i en växande kommun, säger Anthony Fishwick VD på IMEX.

Båstad lager och logistik AB etablerar tredjeparts logistik på Duvehed

– Vi har idag ett lager om 3000 m2 och är en liten aktör inom tredjeparts logistik. För oss är det viktigt med en personlig och serviceinriktad relation som partner gentemot våra kunder. Vi vill nu växa och etablera en ny anläggning längre norrut på västkusten och vi är väldigt glada att vi hittat ett så pass attraktivt läge i en expansiv kommun som Kungsbacka, säger Johan Björklund delägare på Båstad lager och logistik.

Arbetar aktivt med etableringar och mark för näringslivet i hela kommunen

Kungsbacka kommun arbetar för att det ska finnas mark för näringslivet från norr till söder i Kungsbacka. Vi arbetar med att färdigställa Frillesås Rya längst söderut, företag etablerar sig och bygger just nu i Duvehed i Fjärås och detaljplanerna i Klovsten och Västra Varla är i slutfasen.

– Att företag flyttar till vår kommun är ett bevis på Kungsbackas attraktivitet. Det är stort intresse både från företag i Kungsbacka som växer men också företag som vill flytta till vår kommun. Vi vill önska alla tre varmt välkomna till Kungsbacka, säger näringslivschef Elinor Filipsson.

– Vi har under lång tid arbetat med att få fram ny mark för näringslivet. Det är väldigt roligt att vi nu ser företag på plats och fler företag som flyttar sina verksamheter till vår kommun. Det bidrar till fler arbetstillfällen och att vår kommun utvecklas, säger kommunstyrelsens ordförande Lisa Andersson.

 

Vill du veta mer om vilka möjligheter som finns för företag att växa och utvecklas i Kungsbacka? Läs här i vårt digitala magasin!

 

Mer information

Elinor Filipsson, Näringslivschef  
elinor.filipsson@kungsbacka.se
0300-83 44 89

Simon Vedlund, Näringslivsutvecklare 
simon.vedlund@kungsbacka.se
0300-83 83 41 54