David Fahl och Kent Jonsson på biblioteksbussen.

Nu rullar biblioteken på vägarna igen

Från vecka 38 rullar mobila biblioteket åter på vägarna och ger service till invånarna runt om i kommunen.

Efter ett långt uppehåll är biblioteken nu ute på vägarna igen. Från vecka 38 rullar de mobila biblioteken och kan nu åter erbjuda service till stora delar av kommunen utanför centralorten.

Viktigt med säker miljö

- Vi är väldigt glada att kunna erbjuda detta till alla våra invånare igen, efter ett långt ofrivilligt uppehåll. Nu när smittotalen sjunker blir det möjligt för oss att planera verksamheten på ett sätt där vi kan se till att både personal och besökare kan vistas i en säker miljö, säger Susan Pour, chef för biblioteken i Kungsbacka.

Anpassningar

Men allt är inte som vanligt och vissa anpassningar måste biblioteken göra. Det finns begränsningar hur många personer som kan vara ombord samtidigt och servicen kommer för tillfället inte vara lika omfattande som tidigare. Det finns anslag på fordonen om detta tillsammans med en vädjan om att fortsätta hålla avstånd.

Det här kan du göra på biblioteksbussen

På biblioteksbussen kan du som besökare låna, lämna tillbaka och hämta reservationer. Nytt är att du som vill nu kan få ett sms med information om när bussen kommer till en hållplats nära dig.

Mer information om turlistan och hur du anmäler dig till sms-tjänsten finns på bibliotekens webbplats bibliotek.kungsbacka.se

För mer information, kontakta

Susan Pour, enhetschef bibilioteken i Kungsbacka
0300-83 41 94 
susan.pour@kungsbacka.se