Dags att söka våra stipendier och priser

Har du gjort en insats för kulturen i Kungsbacka, utmärkt dig inom en idrott eller kanske utvecklat den egna föreningen eller organisationens verksamhet? Då tycker vi att du ska söka något av våra stipendier och priser.

Följande priser finns

Du som privatperson kan nominera pristagare till våra priser. Personen du nominerar ska vara född eller bosatt i Kungsbacka kommun eller ha särskild anknytning hit. 

Årets förening

Priset delas ut till förening som är verksam inom nämnden för Kultur & Fritids ansvarsområde och som har verkat för en stark gemenskap under demokratiska former. Prissumman är på 15 000 kronor.
Klicka här för att läsa mer och nominera pristagare till årets förening!

Årets eldsjäl

Priset delas ut till personer som genom sitt ideella engagemang har gjort ett betydelsefullt arbete inom nämnden för Kultur & Fritids ansvarsområde. Prissumman är på 10 000 kronor.
Klicka här för att läsa mer och nominera pristagare till årets eldsjäl!

Årets förnyare

Priset delar ut till lag, grupp, förening eller person som är verksam inom nämnden för Kultur & Fritids ansvarsområde och som utvecklat sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt. Prissumman är på 10 000 kronor.
Klicka här för att läsa mer och nominera pristagare till årets förnyare!

Kungsbackas mästare

Priset delas ut till personer som vunnit något mästerskap, individuellt eller i lag. Priset hette tidigare Kungsbacka kommuns tenntallrik. Under hösten presenterar vi vad det blir för pris. Klicka här för att läsa mer och nominera pristagare till Kungsbackas mästare!

Kungsbacka kommuns kulturpris

Priset delas ut till förebilder inom kulturen, som uppmuntrar och sprider intresse kring kultur. Prissumman är på 10 000 kronor.
Klicka här för att läsa mer och nominera pristagare till Kungsbacka kommuns kulturpris!

Följande stipendier finns

För att söka våra stipendier ska du vara född eller bosatt i Kungsbacka kommun eller ha någon annan anknytning hit.

Kulturstipendium

Vi delar ut två kulturstipendier till kulturell utövande ungdomar som vill vidareutveckla sig inom de konstnärliga områdena. Stipendiesumman är på 10 000 kronor. Klicka här för att läsa mer och ansöka till kulturstipendiet!

Ledarstipendium

Stipendiet ska stimulera ledare till vidare utbildning och utveckla den egna föreningens eller organisationens verksamhet. Stipendiesumman är på 10 000 kronor. Klicka här för att läsa mer och nominera stipendiat till ledarstipendiet!

Idrottsstipendium

Vi delar ut två idrottsstipendier till ungdomar som vill vidareutveckla sig inom sin idrott. Stipendiesumman är på 10 000 kronor.
Klicka här för att läsa mer och ansöka till idrottsstipendiet!

Sista ansökningsdag 30 november

Skicka in din ansökan eller nominera pristagare senast 30 november!

 

Kontakta gärna

Peter Rudvall, utvecklingsledare
0300-83 80 95
peter.rudvall@kungsbacka.se