Håll Sverige rent-dagen 18 september

Vi är med när hela Sverige plockar skräp. Var med du också!

Den 18 september är det dags för Håll Sverige rent-dagen 2021. En kampanj som samlar hela Sverige till att gå ut och plocka allt skräp vi ser.

Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats.

Hela världen är med

Därför går vi tillsammans ut den 18 september och plockar allt skräp vi ser. Dagen anordnas av stiftelsen Hålls Sverige rent och är en del av World Cleanup Day. Den här dagen går människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt.

Du kan anmäla ditt deltagande och beställa kampanjsopsäckar på Håll Sverige rents hemsida. (Hinner du inte få säckarna har vi ett begränsat lager i stadshusets entré under vecka 37.)

Vad gör jag av skräpet?

Sopsäckarna lämnar du i det vanliga brännbara avfallet. Blir det mycket går det bra att ställa säckarna (måste vara kampanjsäckar) invid ditt gröna kärl vid nästa hämtning efter 18 september.

Mer information

Helen Wigerdt
0300-83 50 22
helen.wigerdt@kungsbacka.se