Många elever deltar i På egna ben

Just nu är det extra många barn runtom i Kungsbacka som tar sig till skolan till fots eller på cykel. Mellan den 13 september och den 15 oktober pågår nämligen årets upplaga av utmaningen På egna ben.

På egna ben är en återkommande utmaning till mellanstadieelever att ta sig till skolan på - just det - egna ben. Syftet är bland annat att stärka elevernas självförtroende, göra dem piggare och öka deras medvetenhet om hållbart resande.

Utmaningen pågår i 15 kommuner i Västsverige och i Kungsbacka deltar totalt 26 klasser med sammanlagt 582 elever från åtta skolor i kommunen: Fjordskolan, Frillesåsskolan, Hedeskolan, Kollaskolan, Pontos grundskola, Presseskolan, Smedingeskolan och Älvsåkersskolan.

Vinster

På egna ben är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen genom att ta sig till skolan på egna ben engageras i att tävla om fina priser i form av en valfri aktivitet för klassen. Dessutom lottas fyra hemliga lådor ut och alla som deltar får diplom och reflex.

Förutom priserna finns det många vinster med På egna ben:

  • eleverna får värdefull kunskap om trafiksäkerhet, hälsa, hållbar utveckling och miljö
  • barn som rör på sig blir piggare, mår bättre och har lättare att koncentrera sig
  • färre bilar och minskad trafik vid skolan på morgonen

Läs mer om På egna ben och följ klasserna i Kungsbacka:

www.kungsbacka.se/paegnaben

På egna bens webbplats:

https://paegnaben.se

Kontakta gärna