Bokhylla med boktips på Fyrens bibliotek

Öppet mer på biblioteket i Onsala

Från den 1 oktober kan du få tillgång till biblioteket i Onsala alla dagar klockan 7 - 22. Då startar biblioteken i Kungsbacka med ett test av tjänsten meröppet även här.

Meröppet är ett sätt för biblioteken att underlätta för besökarna att få tillträde till biblioteken utanför ordinarie öppettider. Under meröppet finns ingen personal på plats, utan du som besökare sköter dina ärenden på egen hand.

Tillgång via blipp och pinkod

För att få tillgång till tjänsten måste du vara över 18 år. Be personalen i Onsala om att bli meröppetlåntagare. Du får då en blipp och en pinkod, som du låser upp dörren med. Därefter har du tillgång till biblioteket i Onsala och kan låna och återlämna i automaterna, hämta reserverade medier, studera och ha fri tillgång till trådlöst nätverk, använda datorer – och givetvis att sitta i lugn och ro och läsa.

Som besökare får du ta med dig familj och vänner, men du tar personligt ansvar för alla du släpper in och biblioteket ska lämnas i fint skick. Vid stängning måste alla lämna lokalerna och se till att dörren är ordentligt stängd. Larmet slås på automatiskt strax efter kl 22.

Fjärde meröppna biblioteket i kommunen

Onsala är det fjärde bibilioteket som inför meröppet. Sedan tidigare finns denna tjänst på biblioteken i Fjärås, Frillesås och Kullavik. I Onsala testas ett nytt system och detta kommer att utvärderas under hösten.

 

För mer information, kontakta

Susan Pour, enhetschef bibilioteken i Kungsbacka
0300-83 41 94 
susan.pour@kungsbacka.se