Många verksamheter har öppnat upp igen!

Snart lättar restriktionerna, men redan nu har många av våra verksamheter öppnat upp. Se en föreställning på teatern, besök en mötesplats eller delta på ett författarbesök!

Är du sugen på att se en föreställning på Kungsbacka Teater, njuta av konst på plats eller besöka en mötesplats? Det kan du äntligen göra nu! Tänk på att du fortfarande måste följa de allmänna råd som gäller.

Kungsbacka Teater

Äntligen kan teatern slå upp portarna igen för publiken! Se högklassig stand up, lyssna till ljuvliga toner av Tommy Körberg eller häng med Mamma Mu på äventyr. I lokalen får det i nuläget vara 300 sittande personer med minst en meters avstånd mellan sällskapen. Vi följer utvecklingen noga och släpper endast upp tillåtet antal biljetter för att kunna säkerställa avståndet mellan varandra.

Mer information på Kungsbacka Teaters webbplats

Kungsbacka konsthall

Konsthallen öppnar 18 september med utställningen Konstfulla djur – en utställning för oss som är små. Här får du möta lustfyllda och underfundiga konstverk på djur: i skogen, i djungeln men också i våra hem och på bondgården. Utställningen vänder sig i första hand till alla barn, men är också en upplevelse för dig som är vuxen.

Kungsbacka konsthalls webbplats

Mötesplatser för unga

Mötesplatserna för unga är öppna som vanligt igen. Där kan barn och unga vara med i olika grupper och projekt, åka rullskridskor, skejta och mycket mer. Dit kan man också komma för att bara träffa andra och hänga!

Öppettider, aktiviteter och annat hittar du på kungsbacka.se/ung eller i appen! Ladda ner appen på kungsbacka.se/ungapp

Vi som jobbar på mötesplatserna och håller i aktiviteterna kommer att se till så att alla följer råden med att hålla avstånd till varandra, vara utomhus när det går och undvika att vara för många på samma plats. Dessutom ska alla fortsätta att tvätta och sprita händerna och det absolut viktigaste - stanna hemma om man känner att man är eller börjar bli sjuk. Det är viktigt att även du som förälder hjälper till att påminna om detta.  

Träffpunkter för seniorer

Nu är träffpunkterna för seniorer äntligen öppna igen. Här kan du träffa nya vänner, delta i evenemang och prova på roliga aktiviteter som till exempel balansträning, frågesporter, kreativt skapande och mycket mer.

Programutbud och tider presenterar vi inom kort, håll dig uppdaterad på webben: kungsbacka.se/senior

På träffpunkterna ska du följa de allmänna råden som gäller, även om du är vaccinerad. Vi som jobbar på träffpunkterna kommer att göra så gott vi kan för att se till att råden följs men det är viktigt att du som besökare också tar ett personligt ansvar för att förhindra smittspridning. Håll avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk.

Biblioteken

Inspirerande skrivcirklar, spännande författarbesök av bland andra Emma Hamberg och Marie Hermansson och Boktips till kaffet. I höst satsar även Biblioteken i Kungsbacka på arrangemang på plats igen. Säsongen startar med utställningen Hallands starka kvinnor - Rösträtten 100 år, som pågår under några veckor. En del programpunkter har begränsat antal deltagare och kräver därför anmälan i förväg.

Mer information på bibliotekens webbplats 

Äskhults by

Äskhults by har öppet helger fram till 26 september. Ta en fika i Kaffestugan, fira Mickelsmäss, vandra och promenera eller upptäck byn på egen hand med Äskhults audioguide.

Äskhult bys webbplats

Naturum Fjärås Bräcka

Naturum har öppet lördagar och söndagar. I huset finns en helt ny upplevelsebaserad utställning där du får uppleva berättelsen om hur Fjärås Bräcka en gång skapades, om hur landskapet fylldes av växter och djur. Och om de människor som genom kulturhistorien har lämnat spår i landskapet.

Naturum Fjärås Bräckas webbplats