Återvinningskort

För att lämna avfall på en återvinningscentral i Kungsbacka behöver du ett återvinningskort.

Kortet öppnar bommen till kommunens återvinningscentraler i Klovsten, Frillesås och Barnamossen.

Alla som har ett eget renhållningsabonnemang har fått ett återvinningskort. Du som bor i lägenhet eller bostadsrätt får kortet från din hyresvärd respektive bostadsrättsföreningen.

Om du inte har kort

Om du inte har fått något kort, gör så här:

  • Om du bor i egen fastighet - kontakta kommunens kundservice Kungsbacka direkt, se under fliken Kontakta oss ovan
  • Om du bor i lägenhet - kontakta din hyresvärd
  • Om du bor i bostadsrätt - kontakta din förening

Extrakort eller förlorat kort

Det går att få extrakort till hela hushållet, mot en kostnad enligt gällande taxa. Extrakort ger inte fler besök. Ansök med hjälp av blanketten ovan.

Använd samma blankett om du tappat återvinningskortet och vill ansöka om ett nytt. Även det medför en kostnad enligt gällande taxa. Detta gäller dig som har eget renhållningsabonnemang. Bor du i lägenhet eller bostadsrättsförening vänder du dig till din värd eller förening.

Fria besök

I Kungsbacka gäller 15 fria besök per kalenderår för villor och 7 för lägenheter. För bostadsrättsföreningar och samfälligheter med gemensamma sopkärl gäller 7 fria besök.

Varje besök utöver begränsningen kostar medför en kostnad enligt gällande taxa för dig som har eget renhållningsabonnemang. Du godkänner fakturering vid ditt 16:e besök genom att trycka på en knapp vid bommen innan den öppnas.

Du som bor i lägenhet måste kontakta din hyresvärd eller bostadsrättsförening om du vill göra fler än 7 besök. Hyresvärden/föreningen har i vissa fall extrakort de kan låna ut. Annars får du betala ditt extrabesök på plats via swish 123 230 76 76.

Lämna i annan kommun

Ditt återvinningskort från Kungsbacka fungerar även i flera grannkommuner: Göteborg, Ale, Härryda, Lerum, Mölndal och Partille. Det betyder att du kan lämna ditt avfall på den återvinningscentral som ligger närmast även om den ligger i en grannkommun. Besöket räknas precis som ett besök på en återvinningscentral i Kungsbacka.

Företag

Företag måste beställa gula återvinningskort och betalar per besök på återvinningscentralerna. Mer information för  dig som är företagare