Är du en minimeringsmästare? Var med och tävla!

Känner du att sopsortering mest är ett dåligt samvete som du inte orkar ta tag i? Eller är du en nitisk sopsorterare som sorterar allt ner till minsta gem? Oavsett var du befinner dig kan man alltid blir bättre och även få inspiration och tävlingsnerv längs vägen. Var med i tävlingen Minimeringsmästarna 2021!

Bli minimeringsmästare 

Länk: Anmäl dig här!

Anmälan är öppen 15 maj - 15 september.

Vad är Minimeringsmästarna?

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll i hela Sverige som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra familjer i den stora Sverigekampen! Hushållens avfallsmängder mäts under tävlingens gång och det hushåll som lyckats minska mest vinner.

Nu har du chansen att bli en Minimeringsmästare under 2021!

Vad gör en minimeringsmästare?

Som minimeringsmästare får du träffa andra deltagare på tematräffar i din kommun under hela året. Där utbyter ni erfarenheter och får tips och inspiration från projektledning och föreläsare. Utöver träffarna får du som minimeringsmästare olika utmaningar som ska genomföras och spridas via sociala medier till nästa träff, till exempel laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff med kompisar.

Fördelar med att bli en minimeringsmästare

  • Hela hushållet kan delta
  • Du får stöd och inspiration från ledning och andra hushåll
  • Det är ett enkelt och lekfullt sätt att göra mer hållbara val

Läs mer om tidigare deltagare

Familjen Cederlund-Dybeck från Åsa blev tvåa i tävlingen

Kontakta gärna