Minimeringsmästarna

Årets upplaga av tävlingen Minimeringsmästarna är igång. På olika håll i landet deltar tävlande hushåll. Här kan du läsa mer om Kungsbackas deltagande.

Årets tävlande hushåll

Nu har årets hushåll valts ut! Denna gång blir Kungsbacka kommun representerade av familjen Julin i Frillesås, familjen Karlsson i Fjärås, familjen Westlund och familjen Svensson i Kungsbacka. Vi önskar er ett stort lycka till!

Vill du följa hushållens minimeringsresa? Sök efter hashtaggen #MinimeringsmästarnaKungsbacka på Facebook och Instagram. Vi kommer även informera löpande om tävlingen på Kungsbackas hemsida och Facebook.

Vad är Minimeringsmästarna?

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll i hela Sverige som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra familjer i den stora Sverigekampen! Hushållens avfallsmängder mäts under tävlingens gång och det hushåll som lyckats minska mest vinner.

Vad gör en minimeringsmästare?

Deltagarna får träffas på tematräffar under hela året. Där utbyter de erfarenheter och får tips och inspiration från projektledning och föreläsare. Utöver träffarna får minimeringsmästarna olika utmaningar som ska genomföras och spridas via sociala medier till nästa träff, till exempel laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff med kompisar.

Fördelar med att bli en minimeringsmästare

  • Hela hushållet kan delta
  • Man får stöd och inspiration från ledning och andra hushåll
  • Det är ett enkelt och lekfullt sätt att göra mer hållbara val

Läs mer om tidigare deltagare

Familjen Cederlund-Dybeck från Åsa blev tvåa i tävlingen

Kontakta gärna