Särö vård- och omsorgsboende

En bild på Särö vård- och omsorgsboende

Särö vård- och omsorgsboende drivs i kommunal regi och ligger centralt i Särö i närheten av ett grönområde.

Särö är Stjärnmärkt

Svensk Demenscentrum har en utbildning som heter Stjärnmärkt där personal inom vård och omsorg får kunskap och verktyg för att utveckla det personcentrerade arbetet inom demensvård och omsorg på sin arbetsplats.

Vi på Särö vård- och omsorgsboende har gått utbildningen eftersom vi vill ha en hög kompetensnivå inom demensområdet och arbeta utifrån de nationella riktlinjerna för vård och omsorg vid demenssjukdom.

Stjärnmärkningen innebär att minst 80 procent av vår personal har gått utbildningen och certifieringen gäller i ett år.

Utbildningsmodellen Stjärnmärkt Länk till annan webbplats.

Det finns åtta enheter på boendet och totalt 80 platser. Sex av enheterna med totalt 60 platser är till för personer med demenssjukdomar. Övriga totalt 20 platser är till för personer med behov av vård och omsorg på grund av ålder. Det finns gemensamma samlingsrum, kök, balkonger, uteplatser och två innergårdar. Det finns inga parlägenheter som man kan bo två personer i.

Om lägenheterna på Särö vård- och omsorgsboende

Du hyr din lägenhet på vård- och omsorgsboendet. I din bostad finns en höj- och sänkbar säng med madrass och ett sängbord. Har du hjälpmedel i hemmet ska du ta med dem till ditt nya boende. I övrigt möblerar du med dina egna möbler och tillhörigheter så som du själv vill ha det. I lägenheten finns en mindre köksdel med kylskåp och vask.

  • Antal lägenheter: 80
  • Storlek: 32,5 kvadratmeter
  • Hyra: 7 564 kronor/månad (år 2022)

Att bo på ett vård- och omsorgsboende Pdf, 4.6 MB.

Maten hos oss

Varje dag erbjuder vi dig:

  • frukost
  • lunch
  • fika
  • kvällsmat och ett senare kvällsmål.

Vi erbjuder också något att äta eller dricka för dig som vaknar på natten, så att det inte går för lång tid mellan dagens sista och första mål. Det finns alltid tillgång till något att äta för dig som vill ha det, när som helst på dygnet.

Mat på för anhöriga, besökare och personal

Du som anhörig, besökare eller personal kan beställa lunch hos oss.

Anhörig och besökare

Beställ en dag i förväg innan klockan 10 till enhetens personal. Hämta maten i köket senast klockan 13 och betala i samband med att du hämtar.

Personal

Kontakta personalen i köket och kom överens om vilken tid du kan hämta maten.

Pris och betalning

Lunchen kostar 80 kronor och det ingår en liten sallad. Betala via Swish: 123 253 25 47

Bild på boendet i Särö.

Meningsfulla aktiviteter

Vi vill att du ska ha en meningsfull vardag utifrån dina intressen. Därför erbjuder vi gemensamma dagliga aktiviteter och social samvaro. Det kan till exempel vara utevistelse, musikkvällar, spadagar och bingo.

Vi har också individuella aktiviteter som är utformade efter varje boendes behov.

Aktiviteter hos oss på Särö

Måndag

  • Sittgympa

Tisdag

  • Promenad

Onsdag

  • Sittgympa

Torsdag

  • Gudstjänst jämna veckor och Torsdagshörna ojämna veckor

Fredag

  • Sittgympa

Lördag

  • Aktivitet efter väder

Söndag

  • Filmvisning

Tv, telefon och annan teknik

Tv ingår inte i hyran utan omsorgstagaren får själv teckna eget abonnemang. Vi erbjuder basutbud i gemensamhetsytor. Vill du ha egen telefon i lägenheten ordnar du själv med abonnemanget.

Wifi och Bredband ingår inte i hyran utan du får själv teckna eget abonnemang. Det finns ett wifi för gäster i lokalerna men inte inne i lägenheterna.

Vi har digitala skärmar på boendet. Där publicerar kommunen information som kan vara intressant för alla som bor på boendet. Information som riktar sig direkt till anhöriga publicerar vi på de digitala skärmarna som finns vid entrén.

Övrig service

Det är möjligt att boka fotvård eller en frisör som kommer till boendet. De är på plats två dagar i veckan. Du betalar själv för besöket.

Besöksadress

Västra Särövägen 39, 42942 Särö

Enheter på Särö vård- och omsorgsboende

A: 0300-833773
B: 0300-833782
C: 0300-833781
D: 0300-833774
E: 0300-83 37 83
F: 0300-83 37 86
G: 0300-83 37 85
H: 0300-83 37 75

Nattpersonal: 0300-83 37 80

Ansök om lägenhet

Det behövs ett beslut från en biståndshandläggare för att få en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende. Om du vill ansöka om en lägenhet kontaktar du en biståndshandläggare eller ansöker direkt via e-tjänsten. Länk till annan webbplats.

Så här lång tid tar din ansökan

Efter att du har sökt om en plats på ett vård- och omsorgsboende utreder biståndshandläggaren ditt behov av en plats och du får ett beslut. Om handläggaren bedömer att du har ett behov får du ett erbjudande om en plats så snart som möjligt. Vår målsättning är att du ska ha få ett erbjudande inom tre månader efter att du fått ditt beslut. Du har inte möjlighet att välja vilket boende du vill ha plats på, utan kommer att bli erbjuden en plats på något av boendena inom hela kommunen. Om du skulle tacka nej till ett erbjudande kan det innebära att du får vänta längre hemma tills du får nästa erbjudande.