Praktisk information

Öppettider

Förskolan öppnar i dagsläget klockan 07:00 varje dag och stänger senast 17:30, men öppettiderna förändras beroende på barnens omsorgstid. Två dagar per termin är förskolan stängd för fortbildning av personalen och under sommaren har vi semesterstängt fyra veckor. Vissa förskolor har öppet dessa veckor. Möjlighet till barnomsorg på kvällar och helger finns på Signeshus förskola i centrala Kungsbacka.

Omsorg på kvällar och helger

Sjukanmälan

Om ditt barn blir sjukt eller av annan anledning inte kommer till förskolan enligt schema ska detta anmälas till avdelningen via telefon eller mail före klockan 07:30 första frånvarodagen. Meddela oss också när barnet komme tillbaka igen, helst dagen innan.

På Region Hallands hemsida finns broschyren "Hur gör vi när barnen blir sjuka?" Informationen riktar sig till föräldrar med barn i förskolan och är tänkt som en vägledning. Klicka på länken för att komma till broschyren.

Hur gör vi när barnen blir sjuka?

Maten i förskolan

Mikaela är vår egen kokerska som gör frukost och mellanmål till barnen varje dag. Hon kokar även pasta, ris eller potatis till lunch.
Den övriga varma maten kommer från Aranässkolans kök som också levererar specialkost till de barn som behöver det. Av hänsyn till de barn med allergier serveras inte fisk och ägg. I nuläget serveras inga mjölkprodukter. Som alternativ till mjölk och yoghurt används Havredryck och Havregurt. 
För att komma i kontakt med Allergiförskolans kök, är telefonnumret: 0300-835777

Klicka på länken för att hitta förskolans lunchmenyer.

Vad blir det för lunch?

Mer information om maten som vi serverar på våra förskolor i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den hittar du via länken nedan.

Maten i förskolan.

Olyckfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole-och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.

Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan.

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring

E-tjänst för barnomsorg

Kungsbacka kommun har en e-tjänst där du som har e-legitimation närsomhelst kan ändra barnets schema, ändra kontaktuppgifter eller inkomstuppgift med mera. Via länken hittar du vår e-tjänst.

Självbetjäning och blanketter