Praktisk information

Inskolning

På Britta-Lenas förskola har vi två veckors inskolning. När ni fått plats hos oss kontaktar vi er för mer information. Ni kan alltid ta kontakt med oss om ni har frågor, funderingar eller vill komma på besök: brittalenasforskola@kungsbacka.se

Viktig information

Förskolans öppettider är 06.30 till 17.30, men om behovet finns kan föräldrar i samråd med pedagoger ändra tiderna.

Omsorgstider lägger ni vårnadshavare in i den internetbaserade plattformen Vklass. På denna plattform lägger vi ut all information som rör verksamheten, även lite om vad som händer i verksamheten. Om någon annan än barnets vårdnadshavare ska hämta barnet så måste detta meddelas till personalen.  

Frånvaro: All frånvaro ska anmälas i Vklass, vid mycket smittsam sjukdom så som t.ex. magsjuka ber vi er dock att skicka sms till oss då vi kan behöva vidta vissa hygienåtgärder mm: 0700-833256

På sommaren är förskolan alltid semesterstängd i 4 veckor, behöver ni ändå barnomsorg dessa veckor tillhandahåller Kungsbacka kommun detta. Vi har även två studiedagar per termin, våren 2021 är det tisdag den  2 februari och andra i juni, återkommer om exakt datum.

Specialkost

Har ditt barn behov av specialkost gå då in på: Specialkost (kungsbacka.se) för att anmäla detta. Har ni några frågor prata gärna med personalen. 

Övrigt som är bra att tänka på

Se till så att ert barn har extrakläder och skor på förskolan. Ert barn behöver också ytterkläder som passar i alla väder så som t.ex. regnkläder. Gå gärna med jämna mellanrum igenom kläderna så att inget saknas eller blivit för litet.  

Namna era kläder! Då det ofta blir många klädbyten på en dag så minskar risken att något kommer bort om ni namnar ert barns kläder och skor.