Om oss

Björkris, Älvsåker och Hede skolor och förskolor har en vision som lyder:

Vi lär för livet - tillsammans skapar vi framtiden

 

Välkommen till Fjärilens förskola!

Fjärilen ska vara VÄLKOMNANDE och uppmuntra till KREATIVITET, FORSKANDE och NYFIKENHET som utvecklar KOMPETENS.

Förskolan har fyra avdelningar och åtta barngrupper: Blå och Turkos (1-3 år) Röd och Rosa (1-3 år) Grön och Limegrön (3-5 år) Gul och Limegul (4-5 år).

På förskolan Fjärilen hämtar vi inspiration från den Italienska filosofin i Reggio Emilia, i vilken man utgår från att barnen är kompetenta och nyfikna av sig själva. Vi strävar efter att barnen ska bli självständiga och hysa en stark tro på sin egen förmåga. De ska våga pröva tankar och hypoteser. På Fjärilen uppmuntrar och utmanar vi barnen i deras utforskande.

Barn kommunicerar från födseln och använder en mängd uttryckssätt. Vi på Fjärilen verkar för att barnen behåller så många språk som möjligt och låter dem uttrycka sig genom dessa på många olika sätt. Vi liksom Reggio Emilia filosofin anser att barnen behöver sina språk för att förstå och förklara sin omvärld, vilket vi bland annat uppmuntrar i den gemensamma ateljén och rörelserummet. I ateljén blir man utmanad av förskolans ateljérista som arbetar i projektform tillsammans med barn och pedagoger.