Praktisk information

Sjukanmälan

När ditt barn blir sjukt eller av annan anledning inte kommer till förskolan enligt schema ska detta anmälas till Vklass varje dag som barnet frånvarande innan kl. 7:00. Meddela oss också i Vklass när barnet kommer tillbaka igen, helst dagen innan. 

På Region Hallands hemsida finns broschyren Hur gör vi när barnen blir sjuka. Informationen riktar sig till föräldrar med barn i förskolan och är tänkt som en vägledning. Klicka på länken för att komma till broschyren

Hur gör vi när barnen blir sjuka

Mat, lunch

Klicka på länken för att hitta förskolans lunchmenyer

Vad blir det för lunch?

Mer information om maten som vi serverar på våra förskolor i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den hittar du via länken nedan

Maten i förskolan

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.

Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring

Öppettider

Våra öppettider är anpassade till det som kallas normalarbetstid. Möjlighet till barnomsorg på kvällar och helger finns på Signeshus förskola i centrala Kungsbacka.

Under sommaren, oftast vecka 28-31, anpassar de kommunala förskolorna verksamheten efter efterfrågan. Det innebär att vi har öppet på ett urval förskolor.

Omsorg på kvällar och helger

Studiedagar

I Kungsbacka kommun har alla pedagoger i förskolan kompetensutveckling fyra heldagar per år. Dessa dagar är ordinarie förskola stängd och datum annonseras i god tid till vårdnadshavarna. Om en familj behöver barnomsorg vid studiedag så kontaktas förskolans förskolechef”. Max fyra dagar per år har vi gemensam utbildning för all personal på förskolan.

Under hösten 2020 gäller följande datum:

Vi har nästa studiedag den 26 oktober.

Meddela oss om du behöver omsorg dessa datum. Maila eller ring förskolechef Carina Hall, carina.hall@kungsbacka.se0300 83 64 02. Vi erbjuder då ett alternativ; det kan till exempel vara plats på en annan förskola.

E-tjänst för barnomsorg

Kungsbacka kommun har en e-tjänst där du som har en e-legetimation närsomhelst kan ändra barnets schema, ändra kontaktuppgifter eller inkomstuppgift med mera. Via länken hittar du vår e-tjänst:

Självbetjäning och blanketter