Praktisk information

Sjukanmälan

När ditt barn blir sjukt eller av annan anledning inte kommer till förskolan enligt schema ska detta anmälas till lärgrupperna via telefon eller mejl innan klockan 07.30 första dagen frånvaron gäller. Meddela oss också när barnet kommer tillbaka igen, helst dagen innan.

Mat, lunch

Klicka på länken för att hitta förskolans lunchmenyer.

Mer information om maten som vi serverar på våra förskolor i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan.

Maten i förskolan

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkrningen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.

Du hittar information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan.

Kungsbackas olycksfallsföräkring

Öppettider

Våra öppettider är anpassade till det som kallas normalarbetstid. Möjlighet till barnomsorg på kvällar och helger finns på Signeshus förskola i centrala Kungsbacka. Klicka på länken nedan för att ansöka om eller säga upp plats för omsorg på kvällar och helger.

Omsorg på kvällar och helger

 

Kompetensutvecklingsdagar för förskolans personal

Fyra dagar per år har vi gemensam utbildning och kollegialt lärande för förskolans personal på Åsaskolans tre förskolor: Pölagården, Jutegården och Bollen.

Under kompetensutvecklingsdagarna är förskolan stängd.

Kompetensutvecklingsdagar 2019/20:

  • 190812- Arbetsplatskulturen, Kungsbacka kommun samt SKA.
  • 191111 -Bodercrossing: naturvetenskap, digitalisering och estetik. 

  • 200127
  • 200525

Vänligen meddela förskolan om du behöver omsorg dessa datum. Vi erbjuder då ett alternativ: det kan till exempel vara plats på en annan förskola i kommunen.

Under sommaren, oftast vecka 28-31, anpassar de kommunala förskolorna verksamheten till efterfrågan. Det innebär att vi har öppet på ett urval förskolor i kommunen.

 

E-tjänst för barnomsorg

Kungsbacka kommun har en e-tjänst där du som har en e-legitimation närsomhelst kan ändra barnets schema, ändra kontaktuppgifter eller inkomstuppgift med mera. Via länken nedan hittar du vår e-tjänst.

Självbetjäning och blanketter