Praktisk information

Här hittar du praktisk information som kan vara bra att känna till när ditt barn går på förskola.

Sjukanmälan

När ditt barn är sjukt eller av annan anledning inte kommer till förskolan meddelar du din avdelning så snart som möjligt. Utöver ett telefonsamtal går också bra att lämna meddelande på våra telefonsvarare eller skicka ett e-mail eller SMS.

Meddela oss också när barnet kommer tillbaka igen, helst dagen innan. 

Kontaktuppgifter till oss

E-tjänst för barnomsorg

Kungsbacka kommun har en e-tjänst där du som har en e-legitimation närsomhelst kan ändra barnets schema, ändra kontaktuppgifter eller inkomstuppgift med mera. Via länken hittar du vår e-tjänst.

Självbetjäning och blanketter

Maten i förskolan

Köket på Liljans förskola är ett mottagningskök och maten tillagas och transporteras från Lindälvsgymnasiet. Matsedeln följer skolmatsedeln för Kungsbacka kommun.

Varje dag serverar vi barnen frukost, lunch och mellanmål i förskolan. Ditt barn får då två tredjedelar av sitt dagliga behov av energi och näring.

Veckans matsedel 
Maten i förskolan 

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olyck sf all. Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan.

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkrning

Öppettider

Våra öppettider är anpassade till det som kallas normalarbetstid. Möjlighet till barnomsorg på kvällar och helger finns på Signeshus förskola i centrala Kungsbacka.

Max fyra dagar per år har vi gemensam utbildning för all personal på förskolan. Nästkommande stängningsdagar är:

  • 2 september 2019
  • 28 oktober 2019

Meddela oss snarast om du behöver omsorg aktuella datum. Vi erbjuder då ett alternativ; det kan till exempel vara plats på annan förskola.

Under sommaren, oftast vecka 28-31, anpassar de kommunala förskolorna verksamheten till efterfrågan. Det innebär att vi har öppet på ett urval förskolor.

Omsorg kvällar och helger