Praktisk information

Sjukanmälan

När ditt barn blir sjukt eller av annan anledning inte kommer till förskolan enligt schema ska detta anmälas via Vklass ellet till avdelningen via telefon innan klockan 7:30 första dagen frånvaron gäller. Meddela oss också när barnet kommer tillbaka igen, helst dagen innan.

Ditt barn ska ha en feberfri dag innan han eller hon kommer tillbaka till förskolan.

Mat, lunch

Förskolan har inget eget tillagningskök utan får sin mat från Aranäsgymnasiet. På alla avdelningar serveras dagligen en riklig grönsaksbuffé där barnens nyfikenhet att våga prova nya smaker väcks.

Glöm inte att anmäla om ditt barn behöver specialkost.

Klicka på länken för att hitta förskolans lunchmenyer

Vad blir det för lunch?

Mer information om maten som vi serverar på våra förskolor i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan.

Maten i förskolan

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.

Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring

Öppettider

Våra öppettider är anpassade till det som kallas normalarbetstid. Stegatorps  förskola försöker anpassa öppettiderna efter barnens tider och har vanligtvis öppet mellan klockan 6:15 och 18:00 alla vardagar. Möjlighet till barnomsorg på kvällar och helger finns på Signehus förskola i centrala Kungsbacka.

Max fyra dagar per år har vi gemensam utbildning för alla personal på förskolan.

Meddela oss om du behöver omsorg dessa datum. Vi erbjuder då ett alternativ; det kan till exempel vara plats på annan förskola.

Under sommaren, oftast vecka 28-31, anpassar de kommunala förskolorna verksamheten till efterfrågan. Det innebär att vi har öppet på ett urval förskolor.

Omsorg på kvällar och helger

E-tjänst för barnomsorg

Kungsbacka kommun har en e-tjänst där du som har en e-legitimation närsomhelst kan ändra barnets schema, ändra kontaktuppgifter eller inkomstuppgift med mera. Via länken hittar du vår e-tjänst.

Självbetjäning och blanketter