Praktisk information

Kommunikation

Vi använder Vklass som dokumentations- och kommunikationsverktyg. Här publiceras nyheter, information, dokumentation från den dagliga verksamheten. Barnets omsorgsschema och frånvaro hanteras av vårdnadshavare genom Vklass.

Sjukanmälan

När ditt barn blir sjukt eller av annan anledning inte kommer till förskolan enligt schema ska detta anmälas via V-klass och sms innan klockan 06.45 första dagen frånvaron gäller. Meddela oss också när barnet kommer tillbaka igen, helst dagen innan.

Mer information om rutiner vid sjukdom

Mat, lunch

Klicka på länken för att hitta förskolans lunchmenyer.

Vad blir det för lunch?

Mer information om maten som vi serverar på våra förskolor i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan.

Maten i förskolan

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall. 

Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan.

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring

Öppettider

Våra öppettider är anpassade till det som kallas normalarbetstid. Möjlighet till barnomsorg på kvällar och helger finns på Signeshus förskola i centrala Kungsbacka.

Fyra dagar per år har vi gemensam studiedagför all personal, förskolan är då stängd. Meddela rektor om du behöver omsorg dessa datum. Då erbjuds ett alternativ, det kan tex vara på  annan förskola. 

Under sommaren, oftast vecka 28-31, anpassar de kommunala förskolorna verksamheten till efterfrågan. Det innebär att vi har öppet på ett urval förskolor.

Omsorg på kvällar och helger

E-tjänst för barnomsorg

Kungsbacka kommun har en e-tjänst där du som har en e-legitimation när som helst kan ändra barnets schema, ändra kontaktuppgifter eller inkomstuppgift med mera. Via länken hittar du vår e-tjänst.

Självbetjäning och blanketter