Cykelgarage och cykelpumpar

I våra cykelgarage kan du parkera din cykel i ett låst bås. En trygg förvaring för din cykel över dagen eller natten medan du är iväg. Vi har även fyra cykelpumpar i Kungsbacka stad.
 • Regler för cykelgarage

  +
  1. Avtalet gäller hyra av cykelbås och är löpande. Båset får endast användas till förvaring av cykel och cykeltillbehör. Hyresgästen har fullt ansvar för cykel och cykeltillbehör som förvaras i båset.
  2. Hyran, 300 kronor per kalenderhalvår, betalas mot faktura i förskott. Depositionsavgift, om 300 kronor, tillkommer vid första fakturatillfället. Inbetald hyra återbetalas ej. Depositionsavgiften får hyresgästen i normala fall tillbaka när hyreskontraktet upphör.
  3. Hyresgästen ska uppvisa legitimation vid tecknande av kontrakt.
  4. Uthyrning av båset får inte ske i andra hand.
  5. Uthyraren förbehåller sig rätten att få tillgång till båset för drift, underhåll och reparation. Uthyraren har reservnyckel och äger tillträde till båset.
  6. Om något gått sönder på, eller vid båset, anmäler hyresgästen det till uthyraren. Försvunnen nyckel ska snarast anmälas till uthyraren och ersättas av hyresgästen till en kostnad av 300 kronor.
  7. Hyresperioden förlängs automatiskt ett halvår i taget.
  8. Uppsägning av hyreskontraktet ska ske skriftligen minst en månad i förväg. Det gäller båda parter.
  9. Obetald hyra, eller felaktigt nyttjande, tolkas som uppsägning av kontraktet. Uthyraren kommer att låsa båset en månad efter meddelande till den adress hyresgästen uppgett. I de här fallen behåller uthyraren depositionsavgiften.
  10. Om ingen förlängning av kontraktet sker, kan uthyraren tömma båset och hantera innehållet enligt lag (1985:982) om näringsidkares rätt att sälja saker som inte har hämtats.

  Övrigt

  • Cykel med korg fram eller barnsits bak går tyvärr inte in i båsen.
  • För att teckna kontrakt måste man ha fyllt 18 år.
  • Om det är kö blir samtliga sökande underrättade per e-post då ett bås blir ledigt. Bland dem som då inom en vecka anmäler sitt intresse, får den som stått längst i kö båset.

Cykelgaragen finns vid Hede station och Kungsbacka resecentrum. Det finns 8 låsbara cykelbås i varje garage. Du kan hyra ett bås för ett halvår i taget, mot en avgift på 300 kronor.

Båset får endast användas till förvaring av cykel och cykeltillbehör. Cykel med korg fram eller barnsits får tyvärr inte plats i båsen.

Vill du hyra plats?

Skicka en intresseanmälan till teknik.cykelgarage@kungsbacka.se.
Ange för- och efternamn, adress, telefon, personnummer och om det är Hede eller Kungsbacka du är intresserad av. Om ingen plats är ledig sätter vi upp dig på en kölista och kontaktar dig när en plats blir ledig.

Så här behandlar vi personuppgifter på Teknik

Cykelpumpar

Det finns fyra luftpumpar för cyklar: en på Kungsbacka torg, två vid Kungsbacka resecentrum och en vid Hede station. På vår webkarta hittar du pumparnas exakta plats: Kungsbackas karta. Välj filter "Fritid" och sedan "Cykelpumpar".

Kontakta gärna

Trafiksamordnare Magnus Bengtsson
0300-83 47 20
teknik.cykelgarage@kungsbacka.se