Pendeltåg på Kungsbacka station Kungsbacka resecentrum Buss som drivs av biogas Öresundståg

Kollektivtrafik

Från Kungsbacka stad finns det bra kollektivtrafik norrut mot Göteborg och Mölndal i form av pendeltåg, fjärrtåg och expressbuss. Söderut mot Varberg, Falkenberg och Halmstad går tåg varje halvtimma i högtrafik.

Pendeltåget går varje kvart i högtrafik och tar dig till Göteborg på 25 minuter. På pendeltåget gäller bara Västtrafiks biljetter och områdesladdningar.

Frågor om tidtabellen och biljetter ställer du till Västtrafik 0771-41 43 00.

Fjärrtågen

Fjärrtågen går varje halvtimma i högtrafik. De körs av Öresundståg. Ska du åka norrut med Öresundstågen till Mölndal eller Göteborg gäller Västtrafiks områdesladdningar. Observera att du måste ha ett utskrivet kvitto med information om när din laddning gäller, en så kallad kortinspektion.

Ska du åka söderut gäller Hallandstrafikens månadskort. Enkelbiljetter kan du köpa i biljettautomaterna på resecentrum och på pendeltågsperrong 4.

Frågor om tidtabellen och biljetter ställer du till Hallandstrafiken 0771-33 10 30.

Bussar sköter trafiken inom kommunen

Busstrafiken är uppbyggd efter var invånarna bor. Väster om motorvägen bor flest invånare, vilket ger underlag för bra busstrafik in till Kungsbacka stad, med halvtimmes- till timmesavgångar under högtrafik.

I de östra delarna av kommunen är det mer glesbygd, vilket innebär att det är glesare mellan avgångarna i busstrafikens turlista in till Kungsbacka stad.

Två zoner

Kungsbacka är indelat i två zoner. Biljettpriset beror på om du åker inom tätorten eller om du åker mellan tätorten och övriga kommunen. 

Frågor om tidtabellen och biljetter för bussar ställer du till Västtrafik.