Praktisk information

Sjukanmälan och frånvaro

När eleven är sjuk anmäler du som vårdnadshavare det i vårt system för frånvarorapportering V-k

Telefon: 0515 – 77 76 13

Du kommer till ett hälsningsmeddelande och därefter knappar du in elevens personnummer med 10 siffror. Du ska anmäla frånvaro för varje dag. För att frånvaron ska registreras för samma dag måste du ringa före klockan 8 på morgonen. Om du ringer efter klockan 12.00 kommer frånvaro att registreras för följande dag.

Läxhjälp

Årskurs 4 - 6

Vi erbjuder eleverna i årskurs 4-6 läxhjälp på tisdagar kl. 14.30 - 15:30 i Salvebo. Läxhjälp är frivillig i de flesta fall men kan också sättas in som åtgärd utifrån elevens åtgärdsplan eller vid kvarsittning. Skolskjuts finns att tillgå cirka 16.00.

Årskurs 7-9

Vi erbjuder eleverna i årskurs 7-9 läxhjälp på tisdagar kl. 14.30 - 15:30 i Rågdal 1 och torsdagar kl. 14.30 - 15:30 I No 1 och 2. Läxhjälp är frivillig i de flesta fall men kan också sättas in som åtgärd utifrån elevens åtgärdsplan eller vid kvarsittning. Skolskjuts finns att tillgå på tisdagar cirka 16.00. Obs ingen skolskjuts på torsdagar.

Skolskjuts

Till skolan åker eleverna med linjebuss eller skolskjuts. Vi har personal på busshållplatsen i samband med att bussarna kommer eller går. När det är lovdag eller studiedag går det inga bussar.

Elever som har rätt till skolskjuts enligt kommunens skolskjutsregler får färdbevis vid terminsstart utan särskild ansökan.

Via länken nedan hittar du mer information om regler för att få skolskjuts samt bussarnas tidtabeller med kontaktuppgifter till bussbolagen.

Skolskjutsregler och tidtabeller för bussar

Mat, lunch

Klicka på länken för att hittat våra skolors lunchmenyer.

Vad blir det för lunch?

Du kan också se skolornas menyer via mobilappen Skolmaten. Den är helt gratis att ladda hem till respektive telefon och nås på telefonen via Appstore för Iphone, Google play för Samsung, HTC, Sony Ericsson med flera, eller Windowsstore för Nokia.

Mer information om skolmaten i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan

Skolmat i Kungsbacka

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskoleoch skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.

Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring