Praktisk information

Sjukanmälan och frånvaro

När ditt barn är frånvarande från skolan anmäler du som vårdnadshavare detta i Vklass, i appen eller på vklass.se.

Det förvalda är att du anmäler frånvaro för hela innevarande dag (markerat Idag, dagens datum). Om du vill anmäla för någon annan period, t.ex. för ett tandläkarbesök mitt på dagen, kan du välja "Annan period".

Observera att frånvaroanmälan måste göras varje dag under sjukdomsperioden.

Du kan också se aktuella och tidigare frånvaroanmälningar för det senaste halvåret. Använd knapparna "Ta bort" eller "Avsluta nu" för att ta bort en framtida eller avsluta en pågående frånvaroanmälan.

Skolskjuts

Till skolan åker eleverna med linjebuss eller skolskjuts. Vi har personal på busshållplatsen i samband med att bussarna kommer eller går. När det är lovdag eller studiedag går det inga bussar.

Om ditt barn behöver skolskjuts till och från skolan ska du som vårdandshavare ansöka. En ansökan behöver göras inför varje nytt läsår.

Ärenden om skolskjuts hanteras central i förvaltningen för Förskola & Grundskola. Ansökan görs digitalt. Blankett kan användas för elever och vårdnadshavare med skyddad identitet eller om bank-id saknas.

Läs mer: Skolskjuts Kungsbacka kommun 

Mat, lunch

Klicka på länken för att hitta våra skolors lunchmenyer

Vad blir det för lunch?

Du kan också se skolornas menyer via mobilappen Skolmaten. Den är helt gratis att ladda hem till respektive telefon och nås på telefonerna via Appstore för Iphone, Android market för Samsung, HTC, Sony Ericsson med flera, eller OVI store för Nokia.

Mer information om skolmaten i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan.

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för våra förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.

Försäkringsbesked