Välkommen till Frillesås bibliotek!

Läsning

Att kunna läsa och ha en god läsförståelse är mycket viktigt i dagens samhälle.

Vi vill ge våra elever en så god start som möjligt. Lästräningen är viktig! Därför satsar vi på Frillesåsskolan på att ha lästid schemalagd för eleverna. Vi gör även regelbundna besök på filialbiblioteket på tider som ligger utanför de vanliga öppettiderna.

Olika sorters böcker

Upplevelsen är också viktig. I böckernas värld möter man olika miljöer, kulturer och tider. Man möter olika sorters människor med relationer till varandra. Där finns deckare, rysare och mysterier, fantacy, klassiker och sagor. Där finns böcker om kärlek, romantik och vänskap, djur och natur, förr i tiden, andra länder, sport och mycket mer. Det finns också massor av faktaböcker för olika åldrar. De används när man samlar material till olika arbeten i skolan men också för egen upplevelse.

Biblioteket är inrymt i en paviljong i anslutning till Frillesåsskolan i hörnet av korsningen Frillesås Skolväg/Frillesåsvägen. 

Öppettider för allmänheten:

Meröppet varje dag 07.00-22.00
 
Bemannat
Måndag 15.00-20.00
Torsdag 15.00-20.00


Meröppet: endast registrerade meröppet-låntagare har tillgång till biblioteket, som då är obemannat. Registrering sker på något av biblioteken i Kungsbacka.

Avvikande öppettider 2015

Adress, telefon och e-postadress

Frillesås Skolväg
439 62 Frillesås

Telefon: 0300-83 49 75
E-post:  frillesas.bibliotek@kungsbacka.se