Bridging skills for kids!

Furulidsskolan har precis startat upp ett 2-årigt Erasmus-projekt där vi tillsammans med skolor från Litauen, Italien, Spanien och Turkiet byter erfarenheter med varandra med syftet att utveckla våra elevers "nyckelförmågor" (key skills). Projektet i sin helhet heter Constructivist Methods in Developing Key Skills of Primary School Students. Skolorna har kortat ner det till en slogan: Bridging skills for kids.

Under vecka 47 besökte Furulidsskolan, genom Ingrid, Goran och Mikaela, en skola i staden Kaunas, Litauens näst största stad. Tillsammans med de andra partnerskolorna fick vi en god inblick i det litauiska skolsystemet och samhället. Vi fick bland annat besöka stadshuset i Kaunas och träffa såväl borgmästare som personer med stort inflytande över utbildningen i Litauen.

Projektet pågår under 2 år och under den första perioden är det fokus på utveckla metoder för att hjälpa elever att uttrycka sina känslor genom olika aktviteter såsom drama, konst och skrivande. Vi kommer att genomföra aktiviteter på våra skolor kopplat till detta tema och utbyta erfarenheter med varandra.