Praktisk information

Skolskjuts

Elever som har rätt till skolskjuts enligt kommunens skolskjutsregler får färdbevis vid terminsstart utan särskild ansökan. Elever som inte får färdbevis men som efterfrågar det ansöker om det på särskild blankett. Vid en sådan ansökan gör rektor en individuell bedömning om elevens egna förutsättningar för att kunna ta sig till skolan utifrån skollagens kriterier; hänsyn till färdvägens längd, trafikförhållanden, funktionshinder hos en elev eller någon annan särskild omständighet.

De elever som har rätt till färdbevis åker med linjebuss eller skolskjuts till skolan. Vi har personal på busshållplatsen i samband med att bussarna kommer eller går. När det är lovdag eller studiedag går det ingen skolskjuts.

Via länken nedan hittar du mer information om regler för att få skolskjuts och bussarnas tidtabeller med kontaktuppgifter till bussbolagen.

Skolskjutsregler och tidtabeller för bussar.

Sjukanmälan och frånvaro

För anmälan av frånvaro för elev använder vi det kommungemensamma systemet Skola24.

Har ni inget konto för ert barn behöver ni ansöka om det. Följ länken nedan. Det krävs en ansökan per barn, varje vårdnadshavare behöver göra en egen ansökan för att få ett eget konto.

 Länk att ansöka om konto till skola24

Mat, lunch

Klicka på länken för att hitta våra skolors lunchmenyer.
Vad blir det för lunch?

Du kan också se skolornas menyer via mobilappen Skolmaten. Den är helt gratis att ladda hem till respektive telefon och nås på telefonen via Appstore för Iphone, Android market för Samsung, HTC, Sony Ericsson med flera, eller OVI store för Nokia.

Mer information om skolmaten i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan.

Skolmat i Kungsbacka

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig egenom ett olycksfall.
Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan.

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring