En Frisk Generation

Kungsbacka kommun erbjuder olika fysiska aktiviteter för barn i årskurs två i samarbete med stiftelsen En Frisk Generation. I dagsläget finns verksamheten på Gullregnsskolan och Tingbergsskolan.

Rörelseglädje för hela familjen

Vi erbjuder alla familjer med barn som går i årskurs två på Gullregnsskolan och på Tingbergsskolan att delta i fysiska aktiviteter som stimulerar till rörelseglädje. Att delta är gratis och hela familjen är välkommen, oavsett ålder eller tidigare idrottserfarenhet. Därmed når vi en bred åldersgrupp, men främst barn mellan 4 och 12 år och deras föräldrar.

Aktiviteter varje vecka och gemensam måltid

Under ett års tid har familjerna två olika typer av aktiviteter i veckan, exempelvis bågskytte, simning, basket, dans och skridskoåkning. Aktiviteterna koordineras av ledare från förvaltningen för Kultur & Fritid och ledare från lokala idrottsföreningar. En av aktiviteterna avslutar vi med en gemensam måltid i skolans matsal för att främja gemenskap och hälsosamma matvanor.

Reportage från vårens aktiviteter på Gullregnsskolan.

En Frisk Generation

Verksamheten är ett samarbete med stiftelsen En Frisk Generation som har visionen att Sverige ska ha världens friskaste barn. Genom satsningen ska barnfamiljer få verktyg och motivation till att stärka sin hälsa och hitta drivkrafter till en aktiv livsstil. Aktiviteterna genomsyras av glädje, energi och gemenskap.

En Frisk Generation upprättar treåriga avtal med kommuner runt om i Sverige. Kungsbacka kommun har arbetat med En Frisk Generation sedan hösten 2014.

Höstens verksamhet på Gullregnsskolan och Tingbergsskolan

En Frisk Generation avslutar snart sitt tredje verksamma år på Gullregnsskolan. Under höst- och vårterminen har 20 stycken barn i årskurs två och deras familjer varit med på många roliga aktiviteter. På våra träffar får ni möjlighet att röra på er, umgås med familjen och träffa nya vänner. Till hösten är vi glada över att kunna starta upp verksamheten även på Tingbergsskolan.

Efter sommaren kommer de familjer med barn som då börjar i årskurs två att utgöra våra nya grupper. Vi hoppas att just du och din familj vill vara med oss. Vi kommer att besöka barnen i årskurs ett på de aktuella skolorna i vår och berätta lite mer om vad vi gör. Barnen får då med sig information hem där ni kan läsa mer om En Frisk Generation.

Vill du eller ditt barn vara med?

Har du barn som till hösten börjar i årskurs två på Tingbergsskolan eller Gullregnsskolan? Vet ni redan nu att er familj är intresserade av att delta? Intresseanmälan öppnar senare i vår på En Frisk Generations webbplats. Anmälan är inte bindande utan endast en anmälan för er familj att prova på när vi startar upp till hösten. För att du och din familj ska få delta måste ni komma minst en gång i veckan.

Läs mer om stiftelsen En Frisk Generation

Kontakta gärna

Om ni har några funderingar så är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Eva Bjälkander
0300- 83 49 35
eva.bjalkander@kungsbacka.se

Jenny Sjöström
0729-95 36 94
jenny.sjostrom@kungsbacka.se