Foto: Inger Hjalmarsson
Foto: Inger Hjalmarsson

Lönneberga 3

Här kommer en liten rapport från Lönneberga 3. I år arbetar vi mycket med Forntiden. Vi har gjort hela resan med jordens utveckling från det att jorden föds, det första livet börjar, de första fiskarna, kräldjuren, dinosaurierna och människans utveckling. Vi har just arbetat med istiden och håller nu på med stenåldern. Vi ser fram emot att tillsammans med de övriga treorna åka på studieresa till Ekehagens forntidsby i början av maj.

Vår skola är i år med i ”Mattelyftet”, en fortbildning från Skolverket för alla som undervisar i matematik. Vi får många uppgifter som vi ska genomföra med våra elever. Barnen i Lönneberga 3 har med stor entusiasm tagit sig an lektionerna med matteproblem. Denna terminen arbetar vi med ”samband och förändring”, som ger stort utrymme för öppna uppgifter, det vill säga uppgifter där det inte finns ett enda givet svar utan det finns hur många svar som helst. På bilden ser vi hur två av våra elever samarbetar om hur antalet frukter i en fruktskål förändras om man ändrar antalet för någon av frukterna.

”Det är hälften så många apelsiner som äpplen och antalet bananer är tre gånger så många som apelsinerna. Hur många frukter ligger i skålen?” Klurigt?

Vi gillar också att måla. Här ser vi vår tulpanvägg där vi målat med vattenfärg ”vått-i-vått”.