Gymnasieantagning

Hej elever och vårdnadshavare åk 9- Kapareskolan Nu är det snart dags för jullov och ledighet. Det är också dags att börja söka till gymnasiet.

Den 13/12 får alla elever (som är folkbokförda i någon av GR:s 13 kommuner) ett brev från gymnasieantagningen, i brevet finns information om hur ni kan logga in på www.indra2.se som är elevens egen sida för gymnasieantagningen. Detta brev är det enda eleven får på posten och all information från gymnasieantagningen kommer i fortsättningen via Epost, viktigt att du som elev, (eller om man väljer vårdnadshavares) har en fungerande E post adress. 

Nedan bifogas lite olika punkter som kan vara bra för er att ta del av och påminnas om, detta är saker som kan vara svåra att läsa sig till. 

www.indra2.se kan ni redan nu se tidslinjen med viktiga datum. 

Har ni frågor? Kontakta vägledaren på din skola! 

Önskar er alla en riktigt härlig jul och ledighet! 

För er att ta del av

 • Registrering av val sker mellan den 13/12 2016-3/2- 2017, detta kan du göra på din sida men också få hjälp av vägledaren på sin skola.
 • Viktigt att lägga valen i den ordning du vill ha dem även om du tror att du inte har tillräckliga poäng.
 •  Tänk på att det som är antagningspoäng nu bygger på förra årets antagning, det är alltså historik och förändras från år till år.
 •  Hur antagningspoängen kan komma att se ut för antagningsåret 2017 ser du vid preliminiärantagningen som sker i april.
 • Under omvalsperioden kan du lägga till val, ta bort val och ändra ordning på val. Inför slutantagningen i juni prövas alla elever på samma villkor, d.v.s. meritvärdet från slutbetyget för åk 9. Omvalsperioden är öppen mellan den 6/4-1/6- 2017, ta kontakt med din vägledare!
 • Har du gjort val som du är nöjd med så behöver du inte gör val igen, omvalsperioden är till för de elever som vill göra förändringar.
 • Har du valt ett program med NIU idrott? Tänk på att NIU alltid söks tillsammans med ett gymnasieprogram vilket förutsätter att du behöver bli uttagen till idrotten för att få gå ditt program. Du behöver även söka ditt gymnasieprogram utan idrotten annars kan du stå utan program om det visar sig att du inte blir uttagen till NIU.
 • Viktigt att ha fler än ett val. Valen bör också vara genomtänkta. Ta gärna hjälp av din Studie- och yrkesvägledare eller andra personer/aktiviteter som kan hjälpa dig fram till genomtänkta alternativ.
 • Tänk på att du alltid kan kontakta skolor för att få vara med på en prova på dag, detta sker naturligtvis efter överenskommelse med din grundskola.
 • Besök gärna öppet hus, detta kan vara den sista byggstenen du behöver för att kunna ta beslut om gymnasievalet.  Information om skolornas öppna hus hittar ni oftast på skolornas hemsida.
 • Fundera på vad just du behöver för kunskap för att kunna ta beslut!

Vid frågor kontakta studie- och yrkesvägledare:

Annika Johansson telefon 0300-834453
Sophie Grundel telefon 030-8831