Bibliotek

Kollaskolan har ett fantastiskt bibliotek!

Det ligger mitt i F-5-byggnaden med stora fönster ut mot skolgården.

Läsförståelse och skrivförmåga är avgörande för elevers utveckling och lärande. Därför satsar vi på Kollaskolan på vårt bibliotek.

Biblioteket har en läshörna, en läsvrå och en bilderbokshöra. Men framförallt finns det många böcker som hela tiden förnyas!

Brett utbud av böcker

I böckernas värld möter man många olika miljöer, tider och kulturer. Man läser om möten och relationer. I biblioteker finns olika typer av böcker; deckare, rysare och mysterier, fantasy, klassiker och sagor. Där finns böcker om kärlek, romantik och vänskap, djur och natur, sport och mycket mer. 

Dessutom har vi massor av faktaböcker för olika åldrar.

Äppelbokshörnan

För våra grundsärskoleelever har vi också byggt upp en särskild "äppelbokshörna" Den består av många fantasifulla bilderböcker med ljud, färg och form.

Bokprat

Carolina Bruhn och Agnes Ivarsson är pedagoger som delvis också arbetar i biblioteket. De träffar eleverna regelbundet och går ut i klasserna och bokpratar. 

Länkar

Vet du om att du kan gå in på vilken dator som helst som är kopplad till internet och söka på böcker på "Kollaskolans bibliotek"? Länken hittar du längre ner på sidan.

Biblioteket har en egen bokblogg, Kolla bibblan, där elever tipsar varandra om bra böcker. Länken ligger längre ner.

Lägg gärna länkarna som favoriter på din egen dator. Det behövs ingen inloggning för att komma åt sidorna. Om du vill skriva i bokbloggen och är elev på skolan behöver du dock ett användarnamn och ett lösenord. Vänd dig till Carolina Bruhn. Henne hittar du i biblioteket eller på avdelningen Ängen.

Kollaskolans bibliotek

Kolla bibblan